Achimenes preferă pământ fertil și proaspăt

0
ghivece cu flori mov
Foto: Florentina Hîj
Florentina Hîj, loc. Volovăț, jud. Suceava
Dragă redacție, A trecut mult timp de când n-am mai scris, dar trimit câteva rânduri despre o altă floare dragă mie, care ne încântă toată vara cu florile sale superbe.
Achimenes este plantă perenă și face parte din familia Gesneriaceae, este un gen originar din America tropicală și cuprinde 26 de specii. Crește până la 25 cm înălțime. Are frunze verde închis, pe spate roșiatice iar la subsuoara frunzelor apare bobocul floral. Toată planta este acoperită cu perișori fini. Înflorește din iunie până în octombrie. Culoarea florilor este variată: alb, roșu, roz, violet, galben. Florile plantelor mele au culoarea albastru violet și au formă de pâlnie – se aseamănă ca formă cu petuniile doar că sunt mai mici. În fiecare dimineață rup florile uscate. Pentru a obține o plantă stufoasă este indicat să se ciupească vârfurile plantei. Achimenes preferă locurile lumi-
noase, dar nu suportă soarele direct, o ud cu apă călduță cu grijă să nu ating frunzele fiindcă se pătează. Preferă pământul fertil și proaspăt. Toamna târziu tai plantele uscate de la suprafața pământului, iar rizomii rămân în ghiveci peste iarnă. Iarna păstrez ghivecele la loc răcoros (10 grade Celsius) până în februarie-martie când aduc plantele la lumină și încep udatul, iar rizomii pornesc în vegetație. Se înmulțesc prin separarea rădăcinilor care se prezintă sub formă de conuri solzoase de 1-3 cm lungime și 0,5 cm diametru. Succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply