Accesorii din pene divers colorate

2
Aurora Luchian
Aurora Luchian, Vaslui
Stimați cititori,
Și penajul păsărilor care au o coloristică deosebită,
se poate transforma în mâna unui iubitor de frumos, în accesorii delicate și unice.
Aceste accesorii din pene sunt la modă și oricând ne pot scoate din încurcătură atunci când albul ori negrul predomină. Aici mă refer strict la penajul bibilicilor, sunt fascinante și plăcute privirii datorită buli-nuțelor așezate în armonie ca de pensonul unui pictor. De asemenea, putem realiza orice fel de ornamente: fundițe, fluturași și flori, copăcei (din codița unui cocoș) totul este să le așezăm într-o formă aleasă. Puțină îndemânare, răbdare și fantezie și vom fi fascinați de rezultat. Le putem așeza sub forma unei flori (aici avem multe opțiuni: mari, mici, bogate, fine), într-un strat generos, le ținem cu grijă de mjloc să nu pierdem din penaj ori să denaturăm modelul, apoi cu un ac și ață pregătite înainte, coasem cu mare atenție; este de preferat ața transparentă. Migala cu care vom coase ține de rezultatul frumos. După ce avem siguranța că am prins tot penajul, mascăm mijlocul cu câțiva fulgișori în contrast, ori de aceeași culoare, pe care îi coasem. Vom lipi doar dacă suntem foarte atenți să nu stricăm delicatețea fulgilor și atunci cu un lipici transparent. Vă veți convinge că, după atâta migală, accesoriile vestimentare sau ornamentele arată fabulos.
Ornamentele sunt la fel realizate: din mai multe straturi, pe ici pe colo, dacă este necesar, vom mai tăia din pene dacă sunt prea dure și le dăm forma dorită. La flori, puteți adăuga codițe tot din pene (de la curcani) pe care le debarasăm de fulgi, iar frunzele, de la un cocoș care și-a pierdut prin curte din bogăția penajului. Eu zic că au ieșit minunat și dacă vom avea grijă, vor dăinui peste an. Chiar de se vor demoda, le putem păsta cu drag, căci moda poate reveni oricând.
O altă materie primă pe care am folosit-o în realizarea unor decorațiuni plăcute ar fi be-țișoarele de lemn de la în-ghețată. Așa cum și alți concurenți și-au pus imaginația la lucru, și eu am jonglat cu ele, fascinată de finețea și finisajul lor frumos. Am realizat o căsuță, cădițe, scărițe, rame foto și alte ornamente deosebite. Sunt ușor de manevrat și se lipesc extrem de trainic cu prenadez. Le putem lăsa simple ori împodobi cu imortele, coji de nuci pictate ca niște buburuze etc., iar pentru o viață mai lungă le putem da cu lac transparent.
Sper că v-au încântat ideile mele, le puteți încerca și voi, nu investiți mai nimic (doar pentru lipici). Acum vă las cu bine, nu înainte de a vă ura spor în toate, imaginație debordantă și liniște sufletească tuturor.

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. doina sterian

    Buna ziua Am rugamintea de a mi da cateva relatii Cum pot procura floricele din fulgi de bibilica si care este pretul ???? Va rog daca se poate cat mai urgent. As dori un numar de telefon

    • Bună ziua!
      I-am trimit autoarei articolului mesajul dumneavoastră și sper să vă răspundă în cel mai scurt timp pe mail. Mult succes!

Leave A Reply