Accente marine în grădină

0

Dorești ca grădina ta să aibă un parfum estival? Conferă-i prin design câteva accente marine.

aranjamente din plase si scoici
Foto: Flori Lixăndroiu

Produsele artizanale din scoici, întâlnite la tot pasul în țările sudice, pot reprezenta o sursă de inspirație pentru o lucrare de gen. Draperiile din plase și scoici mi se par atât frumoase, cât și utile.

Iată în cele ce urmează câteva sugestii care să te ajute să ai o grădină cu parfum estival.

Folosește scoicile drept laitmotiv. Acestea pot fi un material minunat pentru tot felul de piese de grădină, pentru pavaje, pentru a încrusta un vas cu flori sau un bazin de apă, de exemplu. Dar atenție! Granița dintre o lucrare cu justificate pretenții artistice și o alta la limita kitsch-ului e foarte subțire… O bancă în formă de scoică nu va trece neobservată în grădină. Dacă ai în curte un mic heleșteu, poți amplasa pe fundul acestuia în loc de pietre scoici. Succesul amenajării depinde de transparența apei. Consultă un specialist în amenajări acvatice. Acesta îți va recomanda modalitatea de filtrare cea mai convenabilă.
Pescărușii gălăgioși ai văzduhului, peștii tăcuți și tot soiul de vietăți marine ale adâncurilor, cochiliile frumoase de scoici, aduse de valuri pe mal – toate pot fi folosite ca simboluri cu ajutorul cărora să dai un aer marin grădinii. Le poți imprima pe gardul acesteia, în dalele pavajului, în bordura piscinei sau în cea a unei mici fântâni arteziene, pe mobilierul din curte… De asemenea, poți realiza un chioșc de grădină sau poți acoperi un leagăn cu plase amintind de năvoadele pescarilor, în ochiurile cărora să prinzi din loc în loc cochilii de scoici. Sau poți pava aleile cu pietriș fin ca nisipul și chiar cu cochilii goale și curate.

Articol adaptat din revista Casa lux – septembrie 2012

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Bougainvillea și leandrul

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply