A venit marea la mine acasă

0

Monica Oțan, loc. Grădinari, jud. Caraș Severin
Dragi cititori,
Mi-ați lipsit! Haideți să vă spun povestea mea despre bricolaje pe teme marine!
Marea m-a inspirat! Revenită acasă, după o vacanță de vis la Marea Neagră, mi-am propus să fac o schimbare în viața mea, o schimbare care să-mi amintească în fiecare zi de acele clipe minunate pe care le-am trăit. Mi-am transformat dormitorul într-un loc al amintirilor, locul în care mă simt cel mai bine, unde parcă și acum simt briza mării. Inspirația a venit de la minunații melcișori și scoicile de mare, pe care, parcă, pentru prima dată în viață le-am descoperit.  Îmi amintesc și acum fiecare pas făcut pe nisipul cald al plajei, entuziasmul și încântarea când descopeream câte o formă nouă de scoică.
Patul din dormitor a devenit un tablou viu, o întruchipare a minunățiilor care se regăsesc în mare, a diversității de culori și forme. Dar să vă spun cum am procedat pas cu pas: am lăcuit melcii pentru a-și păstra nuanțele originale și i-am prins pe un placaj (finisat și acesta cu un lac pentru lemn). Am adăugat sfoară, pentru a accentua influențele marine și astfel marea a venit la mine acasă! Din același tip de placaj am realizat o mască de ghiveci pentru planta mea, plantă care dă viață întregului decor.
Astfel decorată, camera mea este total schimbată, pare cu totul alta, a devenit nu numai un loc de odihnă după zilele lungi de muncă, ci și de relaxare, amintirea mării cu valurile ei o să mă ajute să trec mai ușor peste zilele geroase și capriciile vremii care urmează să vină. Sper să vă inspire ideea mea și să o puneți în practică. Sigur aveți prin casă melci și scoici păstrate cu grijă din vacanțele pe litoral. Vă doresc mult succes tuturor!
Foto: Monica Otan

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply