A treia ediție Excentrip 2023 premiază vocile atipice

0

Cânți sub duș, cânți mai tot timpul? Lasă-i și pe alții să-ți audă vocea: înscrierile pentru cea de-a treia ediție a concursului muzical EXCENTRIP încep în 20 ianuarie 2023, iar câștigătorii vor fi anunțați în luna martie.

EXCENTRIP este un proiect-concurs dedicat artiștilor cu voci atipice, curajoase, excentrice. Lansat în pandemie, concursul s-a bucurat de popularitate încă de la prima ediție. Nume sonore din lumea muzicală au răspuns chemării de a juriza interpretările participanților din edițiile trecute (George Natsis, Maria Răducanu, Petra Acker, Florentin Milcof, Ana-Cristina Leonte, Bogdan Negroiu, etc.).

Ediția a treia EXCENTRIP se va desfășura pe parcursul lunii februarie 2023, în trei etape: faza de înscrieri direct în concurs + preselecție, faza finală – LIVE ACT (filmarea audio-video asigurată de organizator), și jurizarea, urmată de acordarea premiilor.

Mecanismul concursului 

Un concurs atipic, EXCENTRIP înlocuiește scena cu un studio audio-video profesional, în care participanții sunt înregistrați în condiții egale de manifestare artistică, în același studio, cu aceeași aparatură audio-video, beneficiind de același interval de timp dedicat înregistrării, respectiv două ore pentru un cântec de maxim patru minute. Înainte de înregistrarea propriu zisă, cei 30 de concurenții selectați în urma preselecției vor pregăti împreună cu organizatorul concursului ținutele, piesa și restul detaliilor aferente producției. Clipurile sunt ulterior încărcate pe platformele online ale organizatorului, iar apoi juriul, format din personalități importante din lumea muzicală, membri ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, redactori radio -TV și alte personalități culturale, va alege câștigătorii.

Înscrierea concurenților se face online

Înscrierea concurenților, soliști sau grupuri, presupune completarea unei fișe de înscriere însoțită de o declarație semnată de către concurent/tutore (în cazul participanților minori), și o FILMARE DEMO a concurentului (aceasta poate fi realizată și cu un telefon mobil) cu o piesă sau două. Materialele vor fi trimise pe adresa de e-mail: lunatechsound@gmail.com, direct sau prin platformele de transfer de documente. Mai multe detalii despre concurs sunt disponibile pe pagina de Facebook a concursului.

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply