A IX-a editie a Bienalei de Arhitectura Bucuresti 2010

0

Bienala de Arhitectura Bucuresti a atras participarea unui numar record de lucrari si birouri de arhitectura. Astfel, BAB 2010 oglindeste experienta acumulata de birourile de arhitectura din Romania in ultimii ani, dar si o densitate de idei de arhitectura valabile, cu case mai bine inchegate, mai decente si mai confortabile.

Evenimentul este amplu ca si continut si desfasurare si propune o serie de expozitii tematice care intregesc cea mai ampla manifestare arhitecturala din Romania. 

Pilonul central este insa expozitia cu lucrarile participante in cadrul concursului de arhitectura, care va fi deschisa publicului incepand cu data de 1 octombrie 2010, gala de premiere urmand a avea loc pe 11 octombrie 2010. (TNB – Galeria 3/4)

Participa la concurs

La concurs vor participa in total 96 de birouri de arhitectura, respectiv 163 de arhitecti. Din juriu fac parte autori nominalizati si premiati in cadrul editiilor precedente, precum si doi arhitecti de renume din strainatate. Presedintele juriului este arhitectul olandez Nanne de Ru.

Concursul se va desfasura pe sase sectiuni

Vor fi doua sectiuni de arhitectura, una pentru cladiri mai mici de 1.000 de metri patrati, iar cealalta pentru lucrari mai mari de 1.000 de metri patrati.

La acestea se adauga o sectiune pentru urbanism si spatii publice, una de arhitectura de interior, scenografie si design de obiect.

O a cincea sectiune vizeaza proiectele de restaurare a monumentelor si de reabilitare a cladirilor, iar ultima este dedicata publicatiilor de arhitectura.

Cea mai larga participare este inregistrata de proiecte de arhitectura pentru cladiri mai mari de 1.000 de metri patrati.

Expozitii care fac parte din Bienala de Arhitectura Bucuresti

  • Magic Blocks: detalii aici.
  • Rien ne va Plus / Faites vos Jeux: 16 septembrie – 21 noiembrie, Pavilion Unicredit.
  • Balkanology: 15 octombrie – 15 noiembrie, MNAC.

    Articol EXCLUSIV ONLINE
    Sursa si foto: BAB

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply