8 sfaturi pentru ingrijirea mobilierului din lemn in bucatarie

0

Mobilierul din lemn in bucatarie da un aspect clasic, traditional si necesita in acelasi timp o atentie sporita cand vine vorba de curatenie.

1. Tine sub control nivelul de umiditate din bucatarie. Lemnul se contracta sau se dilata in functie de umiditate si acest lucru devine vizibil in timp in zona manerelor sau al balamalelor. Prin urmare, atunci cand gatesti, aeriseste sau foloseste hota pentru a nu se forma condens pe suprafata mobilierului.
2. Trage jaluzelele sau perdeaua pe timpul zilei daca lumina soarelui cade direct pe dulapul sau masa din lemn. Efectele apar in timp.
3. Nu folosi solutii abrazive de curatat pe suprafetele din lemn. Mobilierul laminat se zgarie cel mai usor.
4. Curata petele imediat cu o carpa moale inmuiata in apa. Nu lasa murdaria sa se usuce, altfel va trebui sa freci mai mult pentru a o indeparta si riscul de a zgaria lemnul creste.
5. Daca stropesti masa ori bufetul din lemn cu lichide, sterge cat mai repede pentru ca lemnul ud se umfla usor daca lichidul patrunde sub finisaj.
6. Evita ceara pe finisajele din lemn dur. Curata doar cu o carpa moale.
7. Urmele de degete si petele de grasime pot fi indepartate cu ajutorul lichidului de spalat vase diluat in apa. Sterge cu o carpa de bumbac in directia texturii fibrei din lemn si apoi curata cu un prosopel uscat.
8. Finisajul din jurul manerelor se va uza cel mai rapid in bucatarie, dar trebuie folosite cu grija. Nu deschideti sau inchideti sertarele cu mana uleioasa si aveti grija sa nu zgariati lemnul cu unghiile. 

Text: Alexandra Badita

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply