8 sfaturi pentru amenajarea bucatariei

0

Locul unde depozitezi, igenizezi si pregatesti mancarea, este un spatiul vital si indispensabil traiului de zi cu zi. Acest loc este bucataria.

Amplasarea mobilierului: Cea mai buna amplasare a mobilierului este triunghiul: intr-un colt chiuveta, in altul aragazul si in ultimul dulapul. Se recomanda ca traseul dintre cele trei sa nu nu fie strabatut de nici un obstacol.

Racordul la apa si gaze: Trebuie sa te gandesti inca din faza de proiect daca iti convin punctele de racord de apa si gaz. Este bine ca acestea sa nu fie mutate la distante mari fata de aranjamentul initial.

Prizele: Monteaza o priza in plus, caci nu se stie cand mai ai nevoie de una. Pentru prizele de blat foloseste un circuit de siguranta.

Unde pui faianta: In zona dintre blat si corpurile suspendate se pune faianta. Cere-i mesterului sa o puna pe un pat gros de ciment, sa iasa 25 mm in afara.

Finisajele: Alege finisaje gen cant ABS, MDF, care chiar daca sunt mai scumpe, protejeaza mai bine materialul mobilierului si rezista mai bine la factorii fizici.

Culori si nuante: Nu alege culori si mobilier doar pentru ca sunt la moda. Aceste criterii se aleg in functie de context si de ce iti place tie sa ai in casa.

Pentru depozitare: Pentru unitate in finisaje iti recomandam sa alegi incorporabile de la un singur producator. In acelasi timp nu iti aglomera spatiul cu multe aparate pe care le folosesti rar. Ia in considerare toate solutiile pentru depozitare oferite de importatori si adapteaza-le spatiului tau.

Accesorii si decoratiuni: In ceea ce priveste accesoriile, nu cumpara instinctiv magnetii de frigider si perdelute decorative. Mai bine consulti un specialist. Nu uita ca spatiul din bucatarie trebuie sa fie util si frumos.


Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply