8 moduri surprinzătoare prin care poți păstra casa răcoroasă în timpul verii

0

Beko@CasaluxPoți să păstrezi casa răcoroasă fără aer condiționat în timpul zilelor caniculare, dacă ții cont de câteva sfaturi simple.

Cea mai mare problemă cu care zilele de vară vin la pachet este canicula, mai ales atunci când nivelul umidității din aer este foarte ridicat.

Primul lucru pe care l-ai putea face pentru a te bucura de răcoare în casă în timpul zilelor caniculare este achiziționarea unui aparat de aer condiționat. Cu toate acestea, dacă eviți o astfel de soluție sau dacă aerul condiționat pur și simplu nu mai face față, ai la dispoziție și alte metode prin care poți crește confortul termic în locuința ta.

1 Gătește inteligent

Gătește mâncăruri reci sau folosește cuptorul cu microunde în locul cuptorului clasic. Dacă gătești, însă, la aragaz, ține cont de următoarele sfaturi: acoperă bine oalele pentru a ține sub control umiditatea din casă și privește în cuptor prin fereastra acestuia, evitând deschiderea ușii. Cu toate acestea, tehnologia îți poate veni în jutor, iar dacă deții una dintre aceste hote telescopice, tot aerul cald care se formează atunci când gătești va fi evacuat cu eficiență maximă.

2 Acoperă ferestrele cu draperii

Această metodă prin care împiedici razele soarelui să pătrundă în casă este recomandată inclusiv de designeri. Aceștia recomandă instalarea unor draperii, în special la ferestrele dinspre partea de vest și de sud ale casei tale, care sunt cele mai expuse soarelui în timpul verii.

3 Instalează becuri LED

Atunci când sunt aprinse, becurile cu incandescență încălzesc locuința fără să-ți dai seama. Dacă ai încercat vreodată să pui mâna pe un bec aprins de câteva minute știi despre ce vorbim. Înlocuiește becurile clasice cu becuri LED, care consumă mult mai puțin curent electric și nu se încing. În plus, ele au și o durată de viață mult mai mare decât celelalte.

4 Scoate aparatele din priză

Scoate din priză aparatele electronice și electrocasnice atunci când nu le folosești. Fără să-ți dai seama, acestea emană o cantitate de căldură care va contribui și mai mult la senzația de sufocare pe care o resimți în propria casă în zilele caniculare.

5 Repară ușile și ferestrele

Ușile și ferestrele etanșe păstrează căldura în interiorul casei în timpul iernii și în exterior în timpul verii. În plus, ține ușile și ferestrele închise în special la amiază, când temperaturile sunt foarte ridicate în lunile de vară.

6 Amână treburile casnice

Nu folosi mașina de spălat vase, mașina de spălat haine și alte aparate electrocasnice în timpul caniculei. Astfel de aparate generează căldură, dar și foarte multă umiditate. Pornește mașina de spălat rufe sau vase doar când este încărcată la capacitate maximă și alege întotdeauna cel mai scurt ciclu de spălare care te ajută să cureți vasele sau hainele în mod corespunzător. În plus, usucă hainele afară, pentru a evita apariția umidității excesive în interiorul locuinței tale.

7 Folosește cât mai puțină apă caldă

Dușurile fierbinți generează foarte multă umiditate. Pentru a evita umiditatea excesivă, fă dușuri mai scurte și, dacă se poate, spală-te cu apă cât mai rece.

8 Aplică o strategie pe termen lung

Dacă vrei să eviți problema caniculei în următorii ani, plantează copaci pe partea de sud și de vest a casei. Înlocuiește, totodată, ferestrele obișnuite cu geamuri termopan cu low-e și izolează termic acoperișul.

(P) Articol realizat împreună cu beko.ro

Foto: shutterstock.com/Pawel Kazmierczak

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply