8 detalii fabuloase pentru un dormitor stilat

0

elvilacasaluxUn dormitor cu un design modern este esențial în orice locuință, pentru a căpăta acea senzație instantanee de relaxare și confort. În mod ideal, atmosfera din această încăpere trebuie să fie una liniștitoare, care să te îndemne la odihnă și în care să te refugiezi pentru a uita de grijile cotidiene.

Pentru a-i da dormitorului tău un aer elegant și stilat, nu trebuie neapărat să îl redecorezi de la zero, ci poți face mici schimbări de efect, care să îți aducă rezultatele dorite. Iată opt detalii pe care să le iei în calcul atunci când vrei să îți transformi dormitorul, dar nu știi cu ce să începi:

Alege un mobilier sofisticat

Indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți găsi piese elegante de mobilier, care să dea senzația unei încăperi luxoase și confortabile. Patul este elementul cheie care stabilește tonul designului în orice dormitor, așa că este bine să optezi pentru unul din această colecție de paturi tapițate pentru dormitor, care să îți asigure un somn cu adevărat odihnitor și pe care să îl poți armoniza cu ușurință cu restul decorului din dormitorul tău.

Avantajul paturilor tapițate este că arată spectaculos și delimitează spațiul, așa că este recomandat să îl amplasezi într-un punct central, care să îți atragă privirea din primul moment în care ai pășit în cameră.

Pune camera în valoare cu ajutorul luminii

Iluminatul este, fără îndoială, una dintre cele mai eficiente metode pentru a pune în valoare o încăpere. Dacă alegi corpurile potrivite pentru iluminat, chiar și un dormitor banal se poate transforma într-un spațiu intim și cochet. Alege o lustră cu luminozitate reglabilă și câteva lumini de accent care să scoată în evidență o decorațiune deosebită sau un tablou de care ești mândră. Iar pe noptiere poți amplasa două veioze cu lumină difuză, pentru serile în care vrei o atmosferă relaxantă.

Pe timpul zilei, este important ca dormitorul tău să primească lumină naturală din belșug, iar pentru a face posibil acest lucru poți opta pentru niște draperii ușor de manevrat, pe care să le poți deschide larg în zilele însorite sau în cele mohorate, când vrei să privești și să auzi ploaia.

Lasă impresia unui spațiu bine aerisit

O cameră cu pereți de un alb imaculat pare mai spațioasă și dă senzația de ordine perfectă. Dacă îți place decorul camerelor din hotelurile de lux, atunci văruiește pereții și tavanul în alb și compensează lipsa de culoare cu ajutorul draperiilor, al lenjeriei de pat sau al decorațiunilor și mobilierului. Important este să obții o balanță echilibrată între culori tari, care te energizează, și culori neutre sau tonuri pale, care să te ajute să te relaxezi, scrie Home-designing.com.

Transformă-ți dulapul într-un dressing spațios

Dacă ți-ai dorit dintotdeauna un dressing în care să îți încapă toată garderoba și colecția de pantofi, află că nu este foarte complicat să transformi un dulap încăpător. Poți înlocui ușile cu unele glisante și poți scoate rafturile pentru a-ți putea aranja hainele pe umerașe. Folosește un raft cu bare metalice în spațiul rămas disponbil în partea de jos pentru a-ți agăța pantofii cu toc și restul încălțărilor. Dacă vrei ca dressingul să fie perfect încadrat de pereți, te poți interesa dacă se poate face unul pe comandă, respectând cu exactitate dimensiunile camerei tale.

Folosește-te de detalii simple, dar de efect

Un cufăr așezat în fața patului, în care să păstrezi lenjeria de pat sau plapuma, este un element sofisticat care poate schimba aspectul întregii încăperi. Foarte bine arată și fotoliile masive, cu brațe din piele, sau un fotoliu ottoman care să dispună și de spațiu de depozitare. Aceste piese sunt simple, dar rezultatul este că aduc un plus de eleganță dormitorului tău și reflectă un stil pe care rareori îl vei întâlni în casele cunoscuților tăi.

elvila2casalux-ro

Alege decorațiuni cu personalitate

Decorațiunile finisează aspectul oricărei încăperi și îți oferă oportunitatea de a-ți pune vizibil amprenta pe design. Pentru a îmbina stilul și confortul, poți alege câteva perne decorative pe care să le ții pe pat și pe fotolii, sau un tablou supradimensionat care să te reprezinte. Pentru ca spațiul să nu se aglomereze rapid și ineficient, este bine să te rezumi doar la câteva obiecte decorative, dar cu personalitate.

Menține totul într-o ordine perfectă

Cu cât mai aglomerată este o cameră, cu atât ea își pierde din farmec. Iar faptul că totul este ordonat și organizat milimetric te poate ajuta să te eliberezi de stres și să adormi mai ușor.  Este adevărat că haosul organizat poate avea și el un farmec aparte, dar este mai potrivit încăperilor de zi, în care ai nevoie de energie și un stil distractiv sau nonconformist care să îți dea o stare de euforie.  

Tapetează peretele din spatele patului

Dacă vrei să ai un dormitor liniștit, în care să te poți izola de zgomot și agitație, poți alege să tapetezi peretele din spatele patului. Un tapet gros, de exemplu, poate funcționa și drept izolator fonic, astfel încăt te vei putea bucura pe deplin de o oază de liniște și intimitate. Iar în cazul în care optezi pentru un tapet simplu, alege unul care să se armonizeze cu modelul patului, astfel încât să dea impresia de continuitate. Asta va face ca dormitorul să pară mai mare și mai stilat.

Tu ce idei ai pune în practică pentru a-ți transforma dormitorul?

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply