70% dintre romani sunt pasionati de bricolaj

0

Asa arata un studiu efectuat de un institut, pe un esantion de 1.000 de persoane din diferite orase din Romania.

Rezultatele arata preferinta clara a romanilor pentru activitatile de DIY, 70% din cei intrebati raspunzand ca se ocupa personal de reparatiile de mica anvergura si de proiectele pentru decorarea caminului.

Mai mult, studiul releva si faptul ca romanii au renuntat la vacante sau iesiri dese la restaurant, in favoarea activitatilor de bricolaj de  tip „do it yourself” si a proiectelor creative de redecorare a  locuintei.

Pentru 66% dintre romani, ’’do-it-yourself-ul’’ a  devenit o alternativa atractiva la activitatile de recreere. Peste jumatate din cei intrebati in cadrul studiului prefera sa isi petreaca timpul liber acasa, implicati in lucrari de DIY.

Romanii nu se tem de uneltele de mesterit

O alta concluzie interesanta a studiului a fost faptul ca, mesteritul nu este teritoriu exclusiv masculin, proportia femeilor entuziasmate de activitatile de DIY fiind aproape egala cu cea a barbatilor. Astfel, 68% dintre femei au raspuns ca prefera sa faca personal lucrarile de bricolaj pe care le-ar fi evitat in trecut, 65% efectueaza lucrari de amenajare in casa, in loc sa iasa des la restaurant sau sa plece in vacanta si 69% dintre ele prefera sa se ocupe personal de reparatiile mici din casa.

  • Studiul a fost comandat de Robert Bosch SRL si realizat de Institutul de Cercetare Ipsos.
  • Bosch ii are ca si competitori pe cei de la Makita sau Black and Decker.

Articol EXCLUSIV online
Sursa & foto: Bosch

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply