7 plante pentru diete de slăbit ușoare

0
plante medicinale
Foto: arhiva Practic
Fănica Doina Țană, Brăila
Stimată redacție, Vă dezvălui câteva dintre secretele plantelor ce ne pot ajuta în diete.
Eu vă scriu azi despre 7 frunze verzi care ne pot ajuta să slăbim ca să arătăm mai bine. Eu nu recomand pastile pentru slăbit, mai ales când îți poți procura un ceai din plante şi să-l bei fără zahăr.
Ceaiul verde este regele dietelor de slăbit, este bogat în aminoacizi, iod, potasiu, fluor, fosfor, vitaminele B1, B2, C, PP, K, cofeină şi taninuri. Cofeina stimulează metabolismul prin creşterea consumului energetic şi contribuie la reducerea greutății prin mobilizarea depozitelor adipoase. În plus are efect diuretic, eliminând apa în exces şi prevenind celulita. Taninurile ajută la scăderea greutății corporale prin reglarea digestiei, accelerarea tranzitului intestinal, intensifică arderea grăsimilor şi reduc nivelul de colesterol. Se beau 2 căni pe zi până la ora 15.
Sunătoarea este deosebit de utilă când obezitatea a survenit pe fondul dezechilibrelor emoționale. Contribuie la eliminarea deşeurilor şi toxinelor. Se recomandă infuzia, câte 1½ l pe zi, care se bea în reprize, cu 30-60 de minute înainte de masă.
Vulturica este un diuretic extrem de eficient şi lipsit de efecte adverse. Are un bun efect diuretic. Se beau câte 3 căni pe zi între mese.
Frunzele de țelină sunt bogate în apă şi fibre, care accelerează descompunerea grăsimilor. Consumate în mod frecvent, ajută la reducerea presiunii sângelui şi curăță intestinele. Se beau 3 căni de ceai pe zi, preparate dintr-o legătură de frunze la 1 litru de apă.
Salvia este recomandată celor cu digestie lentă, menstre neregulate, dezechilibre hormonale. Însă ea stimulează şi secreția biliară, detoxifică organismul, fiind un depurativ puternic şi un diuretic mediu. Se bea câte o cană de ceai cu un sfert de oră înainte de fiecare masă principală.
Urzica are acțiune depurativă, diuretică şi hipoglicemiantă. În popor se spune că subțiază sângele, scoate tensiunea şi elimină toxinele din organism. Se recomandă sucul de la urzicile fierte, cam 1 litru pe zi, în cure de 2-3 săptămâni.
Coada-şoricelului are o mare forță depurativă, stimulează activitatea stomacului şi a intestinului, scaunul devenind regulat, alungă balonările şi crampele stomacale şi are o mare importanță în drenarea grăsimilor. Se beau 2 căni pe zi, una dimineața şi una seara. Sănătate tuturor și mult succes în dietele de slăbit!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply