7 idei de amenajare cu bani puțini

1

Dacă îți dorești să amenajezi locuința, însă nu dispui de sume mari de bani, avem soluția! Există numeroase idei de amenajare pe care le poți pune în practică, astfel încât să transformi spațiul în care locuiești într-unul vesel și cu bun gust. De aceea, este indicat să optezi pentru mici modificări, care să iasă în evidență și să personalizeze locuința, în funcție de bugetul tău. Află care sunt ideile de amenajare cu bani puțini, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

1. Reamenajarea scărilor

Dacă scările exterioare nu mai au aspectul de altădată, însă bugetul nu-ți permite să le înlocuiești, poți opta pentru profile faianță, foarte rezistente și durabile, care oferă scărilor un design elegant. Cu ajutorul profilelor pentru faianță, vei reuși să maschezi laturile mate ale faianței sau gresiei, protejând muchiile scărilor. Acestea sunt special create pentru a asigura un grad de protecție împotriva ciobirii și desprinderii materialelor, având și un rol estetic. Profilele vor reuși să ofere scărilor simplitate, eleganță și rezistență în timp.

2. Folosirea tapetului

Îți dorești un aspect diferit al camerelor, însă nu îți permiți să zugrăvești din nou? Poți alege să folosești tapet, în funcție de stilul în care ai amenajat casa, pentru a crea un echilibru cromatic. Din fericire, poți găsi numeroase tipuri de tapet, care imită natura, lemnul, marea sau diverse animale, ideale pentru camera copiilor. Dacă vrei să amenajezi un living în care culoarea predominantă este gri sau alb, poți alege tapet colorat, în nuanțe de verde sau albastru, care să anime întreaga încăpere. Tapetul poate fi plasat pe un singur perete, astfel încât să nu încarci camera prea mult.

3. Decorarea ferestrelor

Dacă dormitorul tău nu arată prea bine, însă nu ai suficienți bani pentru a-l decora, pune accentul pe decorarea ferestrelor. Astfel, investește în perdele, draperii sau accesorii pentru draperii, menite să-ți înfrumusețeze camera. În funcție de culorile pereților, alege draperii care să se asorteze cromatic, fără să întunece camera. În plus, poți renunța la mochete și covoare care aglomerează spațiul, optând pentru covorașe mici, de mai multe culori, pe care să le plasezi în dormitor sau în living. Covorașele sunt ușor de curățat și au prețuri mai accesibile, în comparație cu modelele groase, din lână.

4. Recondiționarea mobilei

Mobila din casă nu te mai încântă, însă nu ai bani pentru a cumpăra obiecte noi de mobilier? Incearcă să recondiționezi mobila veche! Dulapurile din baie sau din bucătărie pot fi recondiționate, astfel încât să se potrivească cu stilul tău de viață și să ofere încăperii un plus de eleganță. Alege să vopsești scaunele sau dulapurile în culori vii sau aplică materiale pe mobila din lemn, pentru un design chic sau vintage. Măsuța de cafea sau noptierele pot căpăta un suflu nou, de îndată ce le vopsești în culori vesele.

5. Schimbarea culorilor

Amenajarea cu bani puțini presupune și schimbarea culorilor din locuință, care pot să modifice complet aspectul unei camere. Pentru această schimbare, nu este nevoie să zugrăvești, ci doar să adaugi pete de culoare, care să transforme camera. Poți vopsi un perete într-o nuanță preferată sau poți desena un perete de unul singur, astfel încât să adaugi puțină culoare unei încăperi anoste.

6. Schimbarea panourilor

Ai vrea să scapi de panourile de perete pentru pat, însă nu reușești să achiziționezi unele noi? Poți să realizezi panouri false, cu ajutorul unei vopsele lavabile, pe care o găsești la orice magazin de bricolaj. Astfel, cu ajutorul unei pensule, poți desena un panou de perete, în funcție de forma pe care o preferi: dreptunghi, pătrat sau triunghi. Vei obține o cameră spectaculoasă, fără să fie nevoie să aplici alte tipuri de tapet.

7. Crearea decorațiunilor

O altă idee cu bani puțini, care poate fi folosită ca soluție de amenajare pentru toată casă, constă în crearea decorațiunilor care să înfrumusețeze locuința. Chiar dacă magazinele sunt pline de obiecte decorative, îți poți crea singur articolele preferate, fără a cheltui prea mult din bugetul tău. Poți folosi sticle sau borcane goale, în care să introduci instalație, pentru a le amplasa pe balcon, în bucătărie sau în living. Dacă ai strâns fotografii superbe din vacanțe, poți alege să decorezi pereții cu ele, aranjate în diverse forme sau le poți pune în rame de lemn, pentru a le avea tot timpul în preajmă. Nu în ultimul rând, bucățile de lemn pot fi soluții ideale pentru decor. Le poți da formă, colorându-le în nuanțele preferate și le poți plasa pe mese, pe birou sau în baie, pentru un plus de originalitate.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile de amenajare cu bani puțini, care îți pot transforma casa într-o adevărată oază de relaxare. Care este preferata ta?

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply