7 decoraţiuni pentru Crăciun II

0
www.pixabay.com
Dragi cititori,
Continuăm articolul început aici cu decoraţiuni pentru Crăciun.

  1.  Coroniţă din gheme. Dacă vă place să croşetaţi – şi ştim deja că da – înseamnă că aveţi o colecţie de gheme pe jumătate deşirate în vreun dulap. Din gheme de diverse culori şi dimensiuni facem o coroniţă pentru uşă astfel: ghemele se leagă unul de altul cu capătul liber, care se trece pe sub firele celuilalt ghem de câteva ori, apoi de leagă strâns. Facem la fel cu toate ghemele, până obţinem coroniţa de dimensiunea dorită, apoi o decorăm cu panglici şi conuri de brad, legate în acelaşi mod.
  2. Brăduţ din aţă. Dintr-o foaie de plastic (puteţi folosi coperta unui dosar de plastic) facem un con, pe care îl dăm cu lipici pentru bricolaje şi înfăşurăm apoi aţă verde în toate direcţiile, până ce obţinem un strat uniform de aţă. Când lipiciul este complet uscat şi transparent, tăiem foaia de plastic şi scoatem cu grijă brăduţul de aţă. Îl putem decora cu steluţe argintii sau aurii decupate din autocolant. Putem obţine decoraţiuni în formă de globuri, folosind baloane umflate la dimensiunea dorită, apoi aplicăm aceeaşi tehnică  precum la brăduţ, folosind aţe de diverse culori. Când s-a uscat lipiciul, tăiem gura balonului cu grijă, apoi îl scoatem din interiorul globului, şi legăm globul cu aţă, apoi îl punem în brad.
  3. Faţă de masă personalizată. Sau feţe de perne. Foloseşte carioci Sharpie, sunt rezistente la spălare şi uşor de folosit. Cu un şablon de carton (printat pe hârtie, decupat şi desenat conturul pe carton, apoi decupat) cu forme simple, dar specifice pentru decoraţiuni de Crăciun (ren, brad, cadou) pus pe faţa de masă, de preferat albă, colorăm în interiorul şablonului, apoi lăsăm să se usuce.

Astfel, cu buget redus şi cu minim de efort, am creat 7 decoraţiuni inedite pentru acest Crăciun. Mult succes!
Text: Cătălina Vieru
Foto:www.pixabay.com
*Acest articol apare integral şi în revista Practic Idei nr. 12/2016.
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply