7 decoraţiuni pentru Crăciun I

0
www.pixabay.com
Dragii noştri,
Ştiţi deja că apreciem foarte mult spiritul creativ când vine vorba despre decoraţiuni, iar rubrica de reciclări este preferata mea personală, fiindcă salvează în acelaşi timp banii şi mediul înconjurător. Pentru sărbătorile de Crăciun, v-am pregătit câteva idei de decoraţiuni specifice, pe care le puteţi realiza cu buget mic şi implicându-i în această activitate şi pe cei mici.

  1. Globuri la ferestre. Cine spune că globurile colorate de Crăciun sunt decoraţiuni doar pentru brad? Alegeţi câteva de dimensiuni şi culori diferite şi legaţi-le cu panglici de lungimi variate, în culoarea jaluzelelor, apoi prindeţi-le de galerie.
  2. Borcane cu sclipici. Nu are sens să daţi banii pe suporturi de lumânări cu decoraţiuni de Crăciun, când puteţi realiza nişte candele superbe cu minim de efort şi minim de buget. Cum? Alegeţi borcane cu gura largă, de pe care dezlipiţi etichetele (se scot uşor în apă caldă cu oţet) şi, când sunt uscate, le acoperiţi pe exterior cu lipici pentru bricolaje (devine transparent când se usucă), apoi presăraţi pe ele sclipici. Le lăsaţi să se usuce şi puneţi în interior câte o lumânare-pastilă. Dacă vreţi ceva şi mai deosebit, înainte să le daţi prin lipici, puneţi autocolant decupat în formă de brăduţ, baston de zahăr sau Moş Crăciun, iar când lipiciul este uscat, dezlipiţi autocolantul. Astfel, aveţi o fereastră transparentă prin care se răsfrânge lumina lumânării.
  3. Sacul Moşului. Nu trebuie chiar să îl umpleţi cu daruri, ci cu vată sau cocoloaşe din ziare. Legaţi apoi sacul cam la o treime de sus, iar pe gura sacului, în interior, lipiţi cutii de cadouri goale (acestea se fac uşor din cutii mici de carton, rămase de la diverse obiecte, apoi acoperite cu hârtie de cadouri şi legate cu panglică). O etichetă supradimensională pe care scrie “Sacul Moşului”, agăţată de fundă, aduce un plus de originalitate şi finisează design-ul.

Continuarea acestui articol o găsiţi aici.
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com
*Acest articol apare integral şi în revista Practic Idei nr. 12/2016.
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply