Abajur din carton

0

Monica Viericiu
Ai un stil mai îndrăzneț în ce privește amenajarea interiorului, fie că este locuință, birou, atelier? Păi, atunci, iată și un model aparte de abajur.
În crearea unei atmosfere aparte, un rol esențial au sursele de iluminat, așa că fii atent ce lustre, aplice și lămpi alegi. Dacă vrei ceva deosebit inventează, abajur poate fi o strecurătoare sau o răzătoare de fier, un castron de plastic deformat, un șervețel colorat, bețe de lemn sau chiar un grilaj de carton, cum este modelul din fotografie.

abajur-carton
Foto: Monica Viericiu
Da, din simple resturi de carton, ambalaje de la diverse produse electrocasnice și nu numai, se obțin abajururi. Totul este să gândești bine formele și modul de asamblare pentru ca produsul final să aibă aspect finisat. Îmbinarea elementelor se face pe principiul pieselor de puzzle tridimensional, cu fante care au lățimea cât grosimea cartonului, precis măsurate ca odată asamblate piesele să fie suficient de rezistent ansamblul și mai ales frumos, interesant.
Dacă te inspiră modelul, reține că poți să și cumperi asemenea piese din materiale integral ecologice, reciclabile.      În schimb, dacă te-ai hotârât să-l realizezi singur, fă întâi o schiță și apoi începe tăiatul pieselor cu un cutter bine ascuțit. Ai grijă ca instalația electrică să fie una bine făcută, sigură, să rămână suficient spațiu între bulbul becului și abajur și neapărat becul să fie unul care nu se încălzește puternic, cum sunt cele economice, gen neon, pentru a evita ca acesta să se încingă și să ia foc.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply