Un piersicuț transformat

0

Daniela Aldea, loc. Grădiștea, jud. Prahova
Draga mea prietenă Practic Idei, Îți mulțumesc pentru premiul acordat la rubrica „Remedii naturale” (din nr. 8/2014, p. 52). Revin cu o idee de „salvare” a pomișorilor uscați.

pom uscat
Foto:Daniela Aldea
Îi felicit pe toți colaboratorii tăi, fiindcă datorită lor, dragă revistă, ești balsam pentru sufletul însetat după frumos, candid și bun. Trimit cu mare drag ideea unei bijuterii, a doua mea „capodoperă”, prima fiind pomii fructiferi. A doua capodoperă este un măr frumos și delicios. Un piersicuț s-a uscat și mi-a fost milă să-l arunc, și-n imaginația mea l-am altoit cu mai multe soiuri de mere, din plastic, cumpărate din comerț, gândindu-mă să-i redau chiar și imaginar viață. L-am toaletat, i-am tăiat crenguțele de prisos, l-am pus într-o găleată cu pământ, l-am văruit la tulpiniță și l-am decorat cu merele multicolore și frumoase din diferite soiuri și cu foarte multe frunzulițe, de asemenea, tot cumpărate, acestea fiind din mătase.
Cred că este mai fericit pomișorul meu, așa frumos decorat, este ferit de intemperii, stă în casă și va „trăi” veșnic fără să fie deranjat. Este de efect, o adevărată bijuterie și pot să spun că cine l-a văzut, l-a admirat.
Foto: Daniela Aldea

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply