6 trucuri surprinzătoare. Cum să dai senzația, în doar 5 minute, că în casă este curat

0

Beko@Casa-gradinaDacă vrei să creezi senzația că în casa ta domnește curățenia, ai nevoie de doar cinci minute de lucru intens, dar și de aplicarea unor trucuri surprinzătoare.

Ai primit un telefon de la un prieten sau un membru al familiei care îți spune că peste 10 minute îți va face o scurtă vizită. Chiar dacă în casă este dezordine, nu trebuie să intri în panică. Respiră adânc și aplică sfaturile de mai jos:

Creează un miros plăcut

Mirosul neplăcut din locuința ta este primul și cel mai puternic semn că în interior domnește dezordinea. Înainte de a avea musafiri, aprinde câteva lumânări parfumate. Aceasta este, însă, soluția de avarie. Pentru a te asigura că mirosurile neplăcute nu îți invadează casa, lasă mereu geamurile deschise atunci când pleci de acasă, mai ales în timpul verii. În plus, din bucătăria ta nu trebuie să lipsească un astfel de aparat incredibil de eficient, care împiedică mirosurile neplăcute să se răspândească în locuința ta.

Șterge de praf și pete obiectele-cheie

Pentru a crea senzația de curățenie, este obligatoriu să ștergi de praf și de pete televizorul, masa, blatul din bucătărie și toaleta. Televizorul tau se află în living în centrul atenției, iar urmele de praf sunt foarte vizibile pentru un observator atent. Există, totodată, șansa ca musafirii să intre în bucătărie și să stea la masă, precum și posibilitatea de a avea nevoie la toaletă în timpul vizitei.

Ascunde lucrurile în mod eficient

Atunci când vrei să ascunzi tot felul de haine și obiecte foarte rapid, înainte ca musafirii să-ți bată la ușă, fă acest lucru în mod organizat și eficient. Pune lucrurile respetive în cutii separate, în funcție de camera căreia îi aparțin. După ce musafirii vor pleca, îți va fi mult mai ușor să le așezi la locul lor, fără să faci zeci de drumuri dintr-o încăpere în alta în încercarea de a înțelege haosul pe care tu l-ai creat.

Curăță părul de pe canapea

Canapeaua reprezintă unul dintre cele mai importante elemente de mobilier din casa ta și probabil cel pe care musafirii îl vor utiliza cu precădere. Folosește rapid o rolă de hârtie cu lipici pentru a îndepărta scamele și firele de păr, mai ales dacă ai în casă un animal de companie.

Ascunde vasele murdare

Dacă musafirii sosesc în 5 minute și nu mai ai timp să speli vasele, nu le lăsa în chiuvetă, ci așază-le în ordine pe o tavăși ascunde-le în cuptorul aragazului. După ce musafirii vor pleca, le poți scoate de acolo și le poți spăla în tihnă, fără să te grăbească nimeni.

Petrece cinci minute în fiecare zi făcând curățenie

Nu aștepta să vină musafirii pe neașteptate ca să faci curat în casă foarte rapid, în doar cinci minute. Această sesiune de curățenie nu este decât o modalitate de a nu-i invita pe musafiri într-o casă de unde să încerce să plece cât mai repede. Dacă vei face, însă, curățenie în fiecare zi, timp de 5-10 minute cu aceeași intensitate, casa ta va arăta mereu curată. În acest fel, singurul lucru pe care îl vei mai face înainte de sosirea musafirilor va fi cel de a verifica dacă mai ai vin, whiskey sau bere în frigider.

(P) Articol realizat împreună cu beko.ro

Foto: shutterstock.com/Shebeko

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply