6 trucuri ca să crești valoarea locuinței dacă vrei să o scoți la vânzare

0

O casă poate fi un mod simplu de a produce bani în plus. Poate că achiziția uneia nu este neapărat o afacere profitabilă, dar există soluții ca o locuință să îți rotunjească veniturile din fiecare lună. Pentru cei care dețin un spațiu suplimentar destinat chiriașilor sau încearcă să-și vândă casa sau apartamentul, există câteva soluții ca locul să fie mai atractiv și, astfel, să reprezinte un argument în plus ca să crească oferta considerabil.

6 trucuri ca să-ți mărești valoarea casei dacă vrei să o scoți la vânzare

  1. Curățenia

Nimic nu se compară cu o locuință curată. Un astfel de detaliu poate crește o chirie cu câteva zeci de euro, iar un apartament sau casă cu câteva mii de euro. Tocmai din acest motiv, o firmă de curățenie profesionistă poate fi de ajutor. “Dacă locul este murdar, nu se va vinde, chiar dacă este un spațiu grozav.“, explică reprezentantul unei agenții imobiliare pentru americanii de la Forbes. Potrivit unui studiu realizat de Consumer Reports, curățenia unui apartament poate aduce între 3% și 5% în plus proprietarului. Publicația citată recomandă ca atunci când aranjezi locul să o faci ca și când șeful tău ar veni în vizită la cină.

  1. Redecorează

Dacă ție îți place, asta nu înseamnă că este locul perfect pentru orice viitor chiriaș sau cumpărător. Redecorează-ți apartamentul sau casa, mută mobila și încearcă să creezi un spațiu larg, primitor pentru orice gust. Încearcă să transformi o vizionare de casă într-o călătorie pentru cumpărător. Prima impresie va face mereu diferența în momentul în care veți ajunge la discuțiile despre bani.

  1. Ce faci cu obiectele personale

Folosește-te de obiectele personale ca să creezi un spațiu confortabil și cald. Un posibil chiriaș sau cumpărător nu trebuie să se chinuie să-și dea seama cum ar arăta locul dacă ar fi casa sa. Oferă-i această experiență folosindu-te de cele mai frumoase și comode obiecte personale pe care le ai la dispoziție. Nu contează că nu vor fi vândute la pachet cu locuința, e importantă starea de spirit pe care locul o transmite.

  1. Un spațiu mai mare

Unul dintre aspectele care vinde cel mai bine atunci când cineva caută un loc în care să se mute este spațialitatea. Cu cât locuința este mai spațioasă, cu atât va fi mai bine privită și mai bine răsplătită. Asigură-te ca intră multă lumină pe fiecare fereastră și încearcă să creezi cât mai mult spațiu posibil prin încăperile cheie. Livingul nu trebuie îngrămădit.

  1. Atenție mare la detalii
    Degeaba ai făcut curat în casă, ai redecorat și ai pus chiar și un bufet pentru potențialii cumpărători, dacă preșul de la intrare este rupt și murdar, iar din sonerie atârnă cabluri. Astfel de detalii pot influența negativ starea de spirit a cumpărătorului și ar putea fi în dezavantajul tău la negocieri.
  2. Baia și bucătăria sunt foarte importante

Două dintre încăperile care pot strica orice afacere sunt baia și bucătăria. Instalația sanitară precară și aspectul de vechi și neîngrijit vor ridica semne de întrebare în privința igienei și ar putea fi factori decisivi la negociere.

Înainte de a primi în casa ta potențiali cumpărători, încearcă să reproduci fizic sau în minte drumul unui astfel de cumpărător, din clipa în care ajunge în cartier, parchează mașina, intră în curte sau în bloc și ajunge în fața ușii. Cum este drumul? E greoi, plin de gunoaie și urât mirositor? Cât de curată este scara blocului? Cât de îngrijiți sunt pereții? Caută factori care ar putea să scadă valoarea locuinței tale și încearcă să găsești soluții să repari aceste aspecte.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright Room27

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply