6 întrebări și răspunsuri. Dilemele de design interior pe care le poți rezolva rapid

0

Provident@CasaluxAtunci când amenajăm locuința, ne confruntăm cu o serie de dileme legate de designul interior, însă întrebările pe care ni le punem au răspunsuri simple.

Un expert în design interior pe nume Scot Meacham Wood, fost angajat al companiei de design Ralph Lauren și actual deținător al propriei sale afaceri, oferă răspunsuri pentru cele mai întâlnite dileme legate de amenajarea interioară a casei.

Tot mai mulți români se întreabă, însă, pe forumurile despre mobilier și design interior care este bugetul standard pentru o redecorare a locuinței. Wood nu a răspuns la o astfel de întrebare, iar costurile diferă în funcție de calitatea materialelor, de mărimea locuinței și de amploarea lucrărilor. Pentru a afla de câți bani ai nevoie pentru a redecora locuința, așterne pe hârtie toate lucrurile de care ai nevoie și sfătuiește-te cu un specialist în astfel de lucrări pentru a estima valoarea totală a costurilor legate de materiale.

La bugetul calculat, adaugă 10-15% din sumă pentru cheltuielile neprevăzute, mai ales că acestea nu vor lipsi niciodată în cazul lucrărilor de anvergură. Dacă te-ai apucat deja de renovare și ai depășit bugetul, poți apela la o astfel de solutie pentru a face rost de banii de care ai nevoie, în cel mult 24 de ore.

Iată care sunt cele mai frecvente întrebări pe care le primește Scot Meacham Wood și cele mai bune răspunsuri pe care ți le poate oferi, conform housebeautiful.com:

Cum creez un perete-galerie perfect?

„Cel mai bun început este să te întrebi cum vei oferi unitate designului. De obicei variez dimensiunile operelor de artă, însă folosesc două sau trei piese mai mari care să atragă privirile, pe care le amplasez către mijlocul galeriei”, spune Wood.

Dacă folosești tablouri de aceeași dimensiune, utilizează rame cu mărimi și stiluri ce reflectă tema operelor de artă.

Cum amplasez corect spoturile de lumină?

Pentru Wood, secretul constă în stratificarea luminii pentru a crea în încăpere o strălucire caldă. „Haideți să gândim în termeni de șah. De obicei folosesc spoturile de lumină ca pioni. Pot fi multe spoturi de lumină, însă nu trebuie să fie cele mai importante surse de lumină din încăpere”, spune expertul în design. Tot el ne sfătuiește să folosim și variatoarele de lumină în cazul spoturilor. În plus, pentru a stratifica lumina, avem nevoie și de veioze de birou și de veioze de podea sub nivelul ochilor, iar dacă tavanul este suficient de înalt, de o lustră centrală.

Este bine să amplasez patul perpendicular față de perete?

Uneori este singura soluție, mai ales dacă planul camerei nu îți permite să apelezi la o altă variantă. „Regula mea generală este că cel mai simplu răspuns este, de obicei, cel mai bun”, spune Wood. De obicei, însă, patul care este așezat perpendicular față de perete ocupă mai mult spațiu vizual în încăpere. Dacă dormitorul este mic, încearcă să eviți o astfel de variantă, pentru a economisi mai mult spațiu.

Cum decorez un hol pe două niveluri?

„Unifică zugrăveala în întregul spațiu”, ne sfătuiește Wood. În cazul în care holul are suficient de multe ferestre, alege o culoare mai închisă pentru pereții acestuia, pentru a adăuga întregului spațiu un plus de dramatism.

Cum pot schimva aspectul mobilei de bucătărie, fără să o înlocuiesc pur și simplu?

Lemnul îți oferă patru modalități prin care îi poți schimba aspectul. În primul rând, dacă mobila ta de bucătărie este din lemn, o poți vopsi. Aceasta este cea mai ieftină și mai de efect variantă pe care o ai la dispoziție. În al doilea rând, poți înlocui sertarele și mânerele pentru a oferi un aspect nou întregului mobilier. De asemenea, poți monta o nouă față pentru întreaga mobilă de bucătărie. Nu în ultimul rând, Wood spune că poți regândi designul interior din jurul elementelor de mobilier din bucătărie, spre exemplu prin zugrăvirea pereților cu o altă culoare.

Cum decorez o încăpere de mici dimensiuni?

Dacă locuiești într-un apartament mic, oferă-i personalitate. „Nimic nu face ca un spațiu mic să pară și mai mic decât multe elemente de mobilier de mici dimensiuni împrăștiate peste tot. Deși pare paradoxal, mai bine ai folosi câteva elemente mari de mobilier, care să fie bine proporționate. Acest lucru este valabil și în cazul parchetului. Nimic nu este mai deprimant ca o cameră mică în care se află un covor foarte mic”, este de părere specialistul. În camerele mici ai putea renunța cu totul la covoare.

(P) Articol realizat împreună cu Provident.ro

Foto: shutterstock.com/wongwean

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply