6 idei accesibile pentru a-i oferi un nou aspect băii tale

0

Designul din baie s-a cam demodat și crezi că ar fi loc de îmbunătățiri? Acest lucru nu înseamnă nici pe departe investiții majore de timp sau bani. Câteva idei ingenioase și ușor de pus în practică pot face o mare diferență.

Atunci când aspectul unei încăperi lasă de dorit, majoritatea persoanelor se gândesc să renoveze. Iar dacă vorbim despre baie, conform unui studiu realizat de Houzz, aceasta este una dintre încăperile cel mai frecvent renovate. Însă nu întotdeauna este necesar să înlocuiești gresia, faianța sau mobilierul, pentru a obține un rezultat impresionant. Există multe idei accesibile și rapide pe care merită să le ai în vedere. Identifică-le pe cele mai potrivite pentru tine și oferă-i camerei de baie un nou design, ce va atrage multe priviri admirative.

Mai multă culoare

Poți crea un ambient plăcut în baia ta adăugând mai multă culoare. O idee simplă este să optezi pentru covorase de baie în culori sau cu modele care ies în evidență. Pe lângă faptul că sunt accesibile din punct de vedere al prețului, sunt comode și vor adăuga un plus de personalitate băii tale. Pentru mai multă diversitate, poți combina modele care se asortează, sau dimpotrivă, poți alege covorașe în culori contrastante.

Perdelele de baie sunt o altă idee pe care poți să o ai în vedere. Dacă ești cu gândul la zilele însorite de vară, un model cu flori sau într-o culoare pastelată te va binedispune. Dantela sau mătasea, prinse în ambele părți ale căzii, astfel încât să formeze cute vălurite, vor acorda, în schimb, un aer sofisticat băii tale.

Accesorii inedite

Umple spațiul vizual cu accesorii inedite, precum un scaun particular într-o formă interesantă, un taburet din piele colorată sau o băncuță din lemn. Nu trebuie să te limitezi la un design convențional, ci poți opta și pentru obiecte care sunt mai rar întâlnite în baie. Acordă însă atenție materialului din  care acestea sunt fabricate. Dacă vrei să le așezi în apropierea dușului, este de preferat să alegi obiecte din materiale rezistente la apă. La fel de potrivite sunt și cele care sunt realizate pentru exterior.

Spațiu artistic

Transformă-ți baia într-un spațiu impresionant cu ajutorul artei. Câteva picturi sau desene în creion, agățate pe unul dintre pereții băii, îi vor conferi încăperii un aspect luxos. Pentru a pune cu adevărat în valoare această idee, este important modelul ramelor dar și dispunerea tablourilor pe perete. Fă alegerea în funcție de designul băii și de ceea ce îți dorești să obții. Ramele metalice se încadrează într-un spațiu modern sau minimalist, iar cele din lemn într-unul rustic sau clasic. De asemenea, alege pentru mica expoziție peretele situat cel mai departe de duș.

Detalii din lemn

Lemnul este unul dintre materialele cele mai apreciate când vine vorba de detalii, datorită aspectului său frumos, dar și al faptului că poate fi folosit în completarea oricărui stil decorativ. Printre cele mai interesante idei se numără chiuvetele și căzile din lemn, sau rafturile fabricate din lemn neșlefuit. Alte obiecte care vor atrage atenția într-un mod plăcut sunt etajerele suspendate în diverse forme, o ramă de oglindă frumos sculptată sau o măsuță-suport ce poate fi folosită în cada de baie. Totodată poți alege să montezi lambriuri pe unul dintre pereți.

Accentul pe lumină

Lumina este deosebit de importantă în orice încăpere. Cu cât o cameră este mai luminată, cu atât va părea mai spațioasă. Dacă baia ta are un geam de dimensiuni mai mari, te poți considera norocoasă. Alege perdele care vor permite luminii naturale să pătrundă la interior și valorifică acest aspect. Poți așeza flori sau o plantă decorativă în apropierea geamului, care vor aduce un plus de culoare băii.

În cazul în care baia este mai întunecoasă, montează spoturi luminoase, sau de tip reflector în apropierea oglinzii. Așază o lampă cu picior în colțul mai întunecat, care va suplimenta lumina centrală. Dacă îți dorești să plusezi pe partea de design, un candelabru cu cristale va fi piesa de rezistență a încăperii.

Un colț de natură

Natura ne încarcă de energie pozitivă și bună-dispoziție. Prin urmare, de ce să nu aduci o părticică din ea la tine în baie? O plantă decorativă înaltă, cu frunze mari și flori, va oferi spațiului eleganță și va crea un ambient plăcut. Alege plante care preferă umezeala și care se vor adapta cantității de lumină existente. Dacă baia este mai întunecată, poți opta pentru plante mai mici și mai puțin pretențioase.

O idee la fel de bună sunt florile proaspăt culese. Optează pentru ghivece și vaze care vor completa frumos designul băii tale.

De ce să investești o sumă mare de bani în renovarea băii, când există alte soluții, mult mai accesibile, pentru a schimba aspectul încăperii? Fă alegerile în funcție de propriile preferințe și pune-ți în aplicare îndemânarea și imaginația. Rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor.

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply