6 creaţii pe care le poţi vinde cu uşurinţă – I

0
homeyohmy
homeyohmy
Dragi cititori,
 
Iubim să reciclăm şi o facem deseori doar pentru noi sau familia noastră, fără să ne gândim că putem vinde creaţii artistice din materiale vechi. Dacă vreţi să obţineţi bănuţi de buzunar, făcând ceea ce vă place (mici decoraţiuni din materiale reciclate), v-am pregătit un material cu câteva idei de astfel de creaţii.

 1. Breloc personalizat. Acesta este foarte uşor de realizat, deoarece avem nevoie doar de lut polimeric şi inele pentru brelocuri, pe care le putem găsi în magazinele de bricolaje. Decupăm forme din lut, pe care le întindem cu atenţie, să fie egală grosimea. Cu vârful unui cuţit gravăm în lut iniţialele persoanei căreia urmează să îi oferim acest breloc,  facem gaura pentru inel, apoi băgăm lutul la cuptor. Când s-a răcit, trecem inelul de breloc prin gaură, dăm cu un strat de lac transparent, pentru protecţie (poate fi chiar lac de unghii) şi gata. Un astfel de breloc poate fi vândut cu sume între 2-5 lei.
  duitang
  duitang
 2. Căsuţă pentru zâne. Un pic mai complexă de realizat, dar merită efortul, deoarece efectul acestei creaţii artistice este garantat. Avem nevoie de un borcan cu capac, o lumânare pastilă, lut de modelaj, lut polimeric colorat (cu uscare la aer), cutter. În primul rând, acoperim cu lut borcanul, în strat subţire. Lutul poate fi alb sau cărămiziu. Înainte să se întărească pe deplin, decupăm cu un cutter două pătrate pentru ferestre şi un geam mic unde va fi uşa. Apoi realizăm toate elementele decorative separat, din lut colorat şi le fixăm peste lutul de bază. Astfel, facem rame pentru geamuri, uşă cu toc şi iederă sau flori căţărătoare pe pereţi. Cât timp se usucă acestea, putem face acoperişul, care este, de fapt, capacul. Acesta îl învelim în lut roşu, cu buline albe, pentru a da impresia unei pălării de ciupercă sălbatică. Atenţie, capacul îl punem doar când lumânarea este stinsă! Apoi
  abeautifulmess
  abeautifulmess
  introducem lumânarea şi iată, avem o căsuţă pentru zâne care şi luminează! Preţ între 10-20 lei, în funcţie de model.

3. Pernuţe pentru ace sub formă de cactuşi. Cine nu iubeşte aceşti ţepoşi simpatici? Dacă vă doriţi o mini-grădină de cactuşi care nu necesită îngrijire şi mai sunt şi utili în atelierul de croitorie, iată aceste ingenioase creaţii din fetru. Cum sunt realizate? Cu fetru în diverse nuanţe de verde, vată sau bevatex, ac şi aţă. Cei mărunţi se fac cel mai simplu: decupăm un cerc, pe marginea căruia însăilăm aţă. Punem în centru bevatex, apoi tragem de aţa însăilată, până ce baza se strânge şi obţinem o sferă turtită. Trecem peste ea, ca diametru de cerc, aţă verde, la distanţe egale, până obţinem sfera împărţită în 6 sau 8 bucăţele.
Pentru cel înalt, decupăm forma cu braţe cu tot în două exemplare, faţă/dos. Le coasem unul de altul, lăsând baza liberă, pe unde introducem umplutura. Apoi coasem şi baza. În final, pentru cel 3D, hexagonal, procedăm astfel: decupăm 6 fâşii sub formă de dom (U întors), pe care le punem unele peste altele. Coasem pe mijloc, unindu-le, apoi coasem pe margine două câte două şi lăsăm baza liberă până ce introducem umplutura în fiecare latură.
Odată ce cactuşii sunt gata, obţinem astfel ‘pământul’: coasem baza cactuşilor de bucăţi de fetru negre sau maro, pe care le lipim pe cercuri decupate din burete. Acestea sunt apoi introduse în ghivece mici, pentru un aspect mai natural al acestor creaţii florale. Dacă doriţi un plus de autenticitate şi culoare, decupaţi din fetru colorat flori pe care le lipiţi apoi pe cactuşi. Astfel de pernuţe pot fi vândute între 8-15 lei. Succes!
Continuarea aici.
Text: Cătălina Vieru
Foto: abeautifulmessduitang şi homeyohmy.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply