Poșetuțe elegante din sârmă argintată

0

Claudia Poppel, Hunedoara
Dragi prieteni,
Cu părere de rău observ că tricotatul și croșetatul au devenit pasiuni pentru tot mai puține persoane, deoarece aceste îndeletniciri, „de pe vremea bunicii”, nu mai sunt la modă pentru generația tânără.
Eu mai fac parte dintre acelea cărora le place să meșterească câte ceva cu investiție minimă. Astfel am confecționat poșetuțe și bentițe pandantiv din sârmă argintată, decorate cu mărgeluțe mici, perle sau cristale din sticlă de diferite forme și culori.
Pentru confecționarea unei bentițe pandantiv sunt necesare 50 g fir metalizat, o croșetă de 2 1/2 și mărgele de diferite culori. Orice șirag de mărgele care s-a rupt și s-a deșirat, pierzând din mărgele poate fi utilizat pentru confecționarea unui pandantiv, pentru decorarea diverselor accesorii. Poșetele le-am croșetat din sârmă argintată, cu punct lejer de lucru. Perlele albe și negre metalizate, broșe și nasturi de diferite forme și culori, au întregit partea de ornare a poșetelor.
Căptușeala poșetei am realizat-o dintr-un colț de material, o țesătură de in, pe care l-am prins de jur împrejurul marginilor poșetei. Pentru mâner am croșetat un lanț lejer, tot din sârmă, pe care l-am prins sub formă de baretă de marginile superioare ale poșetei. Astfel au ieșit niște lucrușoare simpatice și de efect.
Vă trimit câteva fotografii pentru a exemplifica ceea ce am scris mai sus. Vă doresc o toamnă frumoasă, inspirație și multe realizări practice!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply