5 trucuri simple ca să-ți protejezi grădina tot anul

0

gradina

Pentru orice gospodar, grădina înseamnă muncă, pasiune și multă atenție pe tot parcursul anului. Din păcate, micile scăpări sau greșeli pot strica munca depusă în decursul a luni de zile, motiv pentru care, înainte de toate, trebuie să iei măsurile corecte pentru protecția curții tale.

  1. Ține departe animalele de companie ale vecinilor

Pentru o protecție cât mai bună a grădinii tale, este important ca aceasta să stea mereu la adăpost, departe de animalele vecinilor, dar și de curenții puternici care îți pot smulge plantele de la rădăcini. Cea mai bună și accesibilă soluție la care poți apela este instalarea unor garduri de lemn, ușor de montat și care îți vor oferi și un decor elegant și intim în grădina ta. În plus, gardurile de lemn sunt ușor de întreținut, sunt rezistente pe o perioadă lungă de timp și pot fi foarte ușor modificate sau ajustate. Nu în ultimul rând, îşi vor face treaba de minune.

  1. Reguli de bază pentru întreținerea gazonului

Alături de grădina de flori, poți alege să îți faci în curte și o zonă de relaxare pentru lunile mai calde, iar cea mai bună soluție aici este plantarea gazonului. Alege un gazon potrivi zonei din curte, compatibil temperaturilor mai calde, dacă va fi expus la soare mereu, sau potrivit temperaturilor mixte și reci. Pentru a avea un gazon sănătos în grădina ta, acesta trebuie să fie de cel puțin 3 centimetri înălțime, iar tu trebuie să fii atent să nu îl tunzi nici prea scurt și nici prea des.

  1. Ce trebuie să respecți pentru un sol perfect

Un sol bun te va ajuta să ai și flori sănătoase, dar și un gazon spectaculos în curtea casei tale. Testează solul, dacă observi probleme cu plantele, folosește straturi ridicate pentru culturi, pentru a avea o drenare corectă și o aerare mai bună, iar pantele acoperă-le cu un amestec de frunze, paie și rumeguș, pentru a le putea proteja după plantare de schimbările bruște de temperatură.

  1. Un truc pentru protejarea plantelor cu o simplă folie de aluminiu

Dăunătorii pot fi o mare bătaie de cap pentru un gospodar care încearcă să aibă o grădină spectaculoasă. Poți însă să te folosești de un truc simplu pentru o protejare mai bună a plantelor. Îmbrăcă ghivecele din grădină în folie de aluminiu, pentru a putea ține departe dăunătorii.

  1. Evită plantele invazive

Una dintre cele mai simple greșeli pe care le poți face pentru grădina ta este să alegi plante invazive pe care să le însămânțezi în curte. Țapoșica, iedera sau hreanul sunt considerate plante invazive care trebuie crescute mai degrabă într-un ghiveci, decât direct în pământ, altfel riști ca acestea să se răspândească în toată grădina ta și să reapară an de an. Spre exemplu, hibiscusul poate să absoarbă toată apa din sol, provocând uscarea celorlalte plante, în timp ce pachysandra terminalis va atrage multe insecte care vor dăuna solului.

Astfel de neatenții si mici erori îți pot strica munca de peste an pentru o grădină impecabilă. Cu mai multă atenție, o investiție minimă și puțină documentare, curtea casei tale va fi spectaculoasă tot anul.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Cookie Studio

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply