5 tendințe DECO pentru 2023

0

Noile tendințe în materie de decor de interioare păstrează multe dintre datele anilor trecuți.

Gama de culori pământii (de la bej la maro, inclusiv nuanțe metalice gen cupru) va fi în 2023 paleta preferată atunci când ne decorăm casele. Maro, afumat, alună, scorțișoară, cafea, chilli, coniac, terracotta… sunt tonuri în tendințe care inspiră căldură și autenticitate.

Culorile închise, eventual care să contrasteze cu nuanțele pământii de mai sus – albastru de exemplu, revin în forță în 2023, și nu doar în accesorii sau piese de mobilier. Pereții, podelele și tavanele pot fi vopsite în negru sau în nuanțe foarte închise de maro, vișiniu, gri, bleumarin sau verde.

Tendința de a recrea spații neutre și relaxante ne-a determinat să îmbrăcăm încăperile cu textile simple în tonuri neutre, dar în 2023 revin imprimeurile, de la modele geometrice la motive florale, care trezesc la viață și ne apropie de natură, iar experții spun că va exista o predilecție clară pentru decorurile romantice și extrem de confortabile.

O altă tendință se referă la decorurile sustenabile, iar aici se încadrează și conceptul „zero-waste” Astfel, se încurajează readucerea la viață a pieselor vechi, precum și decorarea cu obiecte, materiale și metode care nu dăunează mediului.

Foto: 123.rf

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply