5 sfaturi de baza cand alegi mobila pentru bucatarie

0

mobila pentru bucătărie (2)Am făcut o listă cu cele 5 sfaturi de bază când alegi mobila pentru bucătărie, în condițiile în care această cameră, mobila pentru bucătărie și detaliile din bucătărie sunt esențiale pentru confortul întregii case.

Bucătăria trebuie să fie practică, confortabilă, luminoasă, să-ți ofere posibilitatea de a te mișcă în voie și, deseori, să fie și locul pentru luat masă.

Atunci când alegi mobila pentru bucătărie primul criteriu este tipul bucătăriei.

Prima variantă este cea a bucătăriei închise, a doua a bucătăriei deschise spre hol sau camera de zi. Al doilea criteriu esențial este dimensiunea bucătăriei.  În funcție de aceste detalii principale alegi și mobila pentru bucătărie.

Mobila pentru bucătărie de comandă este o soluție bună. Poți utiliza spațiul mult mai bine pentru că îți organizezi bucătăria după stilul și nevoile tale. Mobilă pentru bucătărie de comandă este mereu mai practică, dar și mobilă gata fabricată poate atinge aceste standarde. O soluție este să combini piese de mobilier.

Ai de unde alege, condiția pe care trebuie să o respecți este aceea de a păstra un element comun chiar dacă piesele principale sunt diferite.

mobila pentru bucătărie (3)Citeste si: Mobilier mobil in bucatarie

Cel mai bun material atunci când alegi mobila pentru bucătărie este cel care a fost tratat chimic. O bună alegere este mobila din pal sau din aglomerat pentru că este rezistentă la umezeală și mai puțin costisitoare. Adaugă mereu în bucătărie oțel, inox și sticlă. Sunt ieftine, moderne, ușor de curățat și rezistente.

Detaliile fac diferență. Când este vorba despre mobila pentru bucătărie detaliile înseamnă: feronerie, corpuri de iluminat, blatul de bucătărie, obiectele expuse, insulă de bucătărie, plită și accesoriile. Tehnologia de vârf nu este doar un moft, ci un detaliu util și practic care transformă bucătăria.

Citeste si: Un look nou pentru bucataria ta veche

Culoarea, un detaliu esențial. Culorile joacă un rol important. Roșu, galben și portocaliu sunt culori calde, energizante, iar albastru, verde și violet sunt culori reci, ce creează o atmosferă liniștită. Când se aleg nuanțele pentru mobilierul și pereții bucătăriei, trebuie să evaluezi dacă se potrivesc între ele. Combinația trebuie să fie unitară chiar dacă alegi piese separate sau ai mobilă unitară făcută de comandă.

Citeste si: Patru motive sa iubesti blaturile laminate

Nu te feri de culori tari, nu evita negrul și nu omite albul. Ține cont atunci când alegi mobila pentru bucătărie de gresia sau parchetul din bucătărie, de cât de înaltă este bucătăria, dar și de locul în care se află fereastră în raport cu ușă pentru a da un spațiu estetic, fluid, neinghestuit și păstrează o proporție echilibrată între volume.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply