5 schimbări simple și accesibile care te vor face să-ți adori casa de Crăciun și în noul an

0

La final de an, este timpul să bifăm pe listă toate lucrurile pe care le-am amânat din lipsă de timp sau de buget și să ne transformăm locuința într-un loc din care nu ne-am dori să mai plecăm.

Mereu se găsesc lucruri de făcut sau de schimbat prin casă, dar rareori se întâmplă să ne mobilizăm și să ne punem în practică toate planurile. Însă unele dintre aceste mici proiecte de casă au puterea de a-ți transforma locuința într-un loc la care te întorci cu plăcere și în care poți spune cu mâna pe inimă că te simți ca acasă. Relaxarea și confortul ar trebui să fie primele cuvinte care îți vin în minte când te gândești la casa ta, iar aceste mici schimbări te vor ajuta să pui mai bine în valoare aceste calități:

Asigură-ți odihna perfectă pentru anul viitor

Oricât de bine ar arăta dormitorul tău, dacă nu reușești să te odihnești bine noaptea și te trezești fără energie, s-ar putea ca nu stresul și grijile, ci salteaua să fie de vină. Studiile au arătat că salteaua este importantă nu numai pentru un somn bun, dar mai ales pentru a scăpa odată pentru totdeauna de durerile de spate care apar atunci când dormi pe suprafețe denivelate sau a căror fermitate a dispărut în timp.

Ca să îți faci o idee, aruncă o privire peste aceste saltele de pat și sigur cele care îți vor atrage atenția sunt cele ortopedice sau superortopedice, care îți susțin corect coloana și mușchii spatelui și sunt recomandate mai ales celor care au avut probleme cu durerile de spate. Și nu te gândi că te costă o avere doar pentru că folosesc materiale de calitate și o tehnologie inovatoare. După cum vezi, prețurile sunt de nerefuzat, mai ales când te gândești că o saltea este o investiție pe termen lung.

Amenajează-ți un colț de relaxare în living

Oricât de important ar fi somnul, la fel de multă atenție ar trebui să acorzi și încăperilor în care îți petreci restul timpului. Livingul este o cameră foarte tranzitată în perioada Crăciunului: aici întinzi masa pentru familie și prieteni, te uiți la filmele sau la emisiunile speciale de sezon și petreci timp alături de cei dragi.

Pe lângă decorațiunile de Crăciun nelipsite din orice casă, un colțișor doar al tău, în care să te relaxezi privind pe fereastră primii fulgi de nea sau în care să tragi un pui de somn la amiază poate fi exact ce îți lipsea până acum. Alege un fotoliu confortabil sau un balansoar și pregătește-te pentru un sfârșit de an de poveste.

Decorează ușa de la intrare și holul în spiritul sărbătorilor

Dacă vei agăța o ghirlandă de brad, împletită cu vâsc și o betea colorată, de ușa de la intrare, casa ta va fi complet pregătită pentru sărbători. Vâscul este o plantă specifică acestei perioade a anului, iar tradiția cere ca două persoane care stau sub vâscul agățat de prag să se sărute, pentru a le merge bine tot anul. Recomandarea noastră este să ai însă grijă de unde cumperi vâscul. Unele specii pot fi otrăvitoare, iar dacă ai animale de companie va trebui să te asiguri că acestea nu au cum să ajungă la plantă.

Fă-ți locuința să miroasă a Crăciun

Când te gândești la mirosurile pe care le asociezi cu sărbătorile de iarnă, îți vin în minte vanilia, scorțișoara, merele coapte sau aroma irezistibilă de vin fiert sau cozonaci. În magazine găsești zeci de lumânări sau bețișoare parfumate care să aducă acel miros inconfundabil de Crăciun în casa ta. La fel de eficientă este și esența de vanilie sau de rom, pe care le poți încălzi în puțină apă sau le poți turna pe niște bețișoare din lemn. În acest caz, lemnul absoarbe, reține și distribuie aromele pe o perioadă mai lungă de timp.

Iar dacă nu mai vrei să împodobești un brad natural, dar nici nu ai dori să renunți la mirosul lui proaspăt, poți cumpăra câteva crenguțe de brad, pe care să le agăți prin casă. Te sfătuim să eviți pinul sau molidul, deoarece bradul este mai rezistent, își menține acele și mirosul mai mult timp și nu va trebui să strângi acele căzute pe jos în fiecare zi.

Cum decorezi cea mai frumoasă masă de Crăciun

Pentru a decora masa de Crăciun nu ai nevoie de multe. O față de masă cu Moș Crăciun sau cu un peisaj superb de iarnă, un sfeșnic cu lumânări roșii înalte, un brăduț de masă sau un ornament colorat, un coș de răchită cu fructe, servețele în formă de brăduți și o față de scaun dintr-un material moale îți vor pregăti o masă festivă ca în reviste. Iar dacă vrei să adaugi și câteva detalii luxoase, poți opta pentru niște tacâmuri din argint sau niște pahare din cristal, cu care să îți impresionezi oaspeții.

Tu cum îți decorezi casa de sărbători? Pe care dintre ideile de mai sus le vei pune în practică anul acesta?

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Artazum

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply