5 motive pentru care trebuie să fii recunoscător că locuiești într-un spațiu mic

0

Când vrei să te muți la casă nouă, o garsonieră nu este neapărat prima ta opțiune, însă există multe beneficii neașteptate în a locui într-un spațiu mic. Ba chiar poate fi mult mai chic ca un apartament mare iar investițiile pe care trebuie să le faci sunt considerabil mai mici. Iată câteva motive pentru care este mai bine să locuiești într-o garsonieră:

  • Ești mai creativ în a găsi soluții unice, personalizate

Pentru a mobila și utila o încăpere mică, mobilierul din magazine nu este cea mai bună soluție. Mobila ready made are dimesiuni prestabilite și sunt slabe șansele ca aceasta să se potrivească spațiului redus de care dispune o garsonieră. Pentru mulți pare o provocare, însă, în realitate, este doar o ocazie bună de a-ți pune la lucru creativitatea. Partea cu adevărat bună este că nici măcar nu trebuie să faci eforturi prea mari; există companii care își dedică întreaga activitate soluțiilor personalizate, așa cum este tandem.ro.

De regulă, bucătăria foarte mică specifică garsonierelor este cea care are nevoie de soluții personalizate în mai bine de 90% din cazuri. În acest caz, iti vei dori ca  mobilierul de bucătărie la comanda sa fie ergonomic, funcțional și să aibă suficiente spații de depozitare. Mulți se gândesc că tot ce înseamnă mobilă personalizată implică, automat, și bugete consistente. În cazul unei garsoniere, însă, poți controla foarte bine bugetul discutând de la început cu producătorii despre cât ești dispus să investești în bucătăria ta personalizată.

  • Ești mai organizat în viața de zi cu zi

Pentru a potența un spațiu mic la adevărata sa valoare, primul pas este să te gândești la toate activitățile pe care vrei să le faci: să dormi, să mănânci, să te relaxezi, să citești. Poți crea un mic spațiu pentru fiecare dintre ele, prin delimitări subtile. Dacă ai o priveliște relaxantă, un fololiu pus exact lângă fereastră te va ademeni să te destinzi. Alătură-i o lampă și vei obține un mediu propice lecturii. O altă idee ar fi stabilirea unei zone pentru oaspeți compusă dintr-o canapea cu măsuță și un scaun sau două.

Aceste compartimentări crează iluzia de spațiu și te obligă să te organizezi în toate activitățile tale. Ai grijă totuși să nu cazi în capcana pereților falși care oferă senzația de înghesuire și sufocare. Zonele acestea se pot forma prin simple alăturări de mobilier, așezate strategic în cameră.

  • Te costă mai puțin să mobilezi

Fiind un spațiu mic, nu ai nevoie de multe piese de mobilier. Important este ca acele piese pe care le cumperi să fie de efect. Dacă într-un apartament mare nu îți permiți, de exemplu, canapeaua vintage pe care ti-o dorești pentru că ar trebui să cumperi și fotoliile din set ca să îmbraci tot livingul, în garsonieră lucrurile stau altfel. Îți vei permite să investești în piesele de mobilier care îți plac cu adevărat, tocmai pentru că nu ai nevoie de multe.

  • Plătești facturi mai mici

La o singură cameră, consumul tău de utilități va fi mult mai mic, iar facturile vor reflecta acest lucru. Este mult mai economic să încălzești o singură cameră pe timp de iarnă sau să o menții răcoroasă pe timp de vară. La final de lună vei rămâne cu o sumă frumușică de bani, pe care ii poți cheltui cum vrei tu.

  • Faci curățenie mult mai ușor

După o săptămână obositoare la birou, nu e nimic mai neplăcut decât să pierzi tot weekend-ul ștergând podelele și curățând praful și mobila în trei sau patru camere. O garsonieră este mult mai ușor de curățat și mai ales de menținut curată, așa ca poți câștiga mai mult timp pentru relaxare.

Așadar, un spațiu mai mic este de multe ori de preferat în defavoarea unul foarte mare. Trebuie doar să știi să apreciezi toate aspectele pozitive ale situației și s-ar putea să ajungi la concluzia că nu există opțiune mai bună pentru tine.

 

Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply