5 moduri spectaculoase în care poți folosi cărămida în grădina ta

0

gradina (1)O grădină mare ne oferă libertate totală în ceea ce privește amenajarea. Ne-am lăsat inspirați de frumoasele căsuțe și grădini din zonele rurale englezești și îți propunem cinci moduri prin care poți înfrumuseța o grădină cu ajutorul cărămizilor.

Un material versatil, care ne permite să ne exercităm creativitatea în zeci de feluri, cărămida dă un aer boem grădinilor și poate fi utilizată în mai multe proiecte de amenajare. Am găsit pe acest site toate tipurile de cărămizi și alte materiale necesare pentru amenajarea unei grădini spectaculoase. În plus, prețurile ne vor permite să punem în aplicare orice idee.  

Iată cum poți utiliza cărămida în amenajarea grădinii:

Un grătar zidit, pentru barbecue party

Vara este aproape imperativ să ne adunăm prietenii la un  barbecue party. Mâncare savuroasă, discuții efervescente și băuturi fructate, pe toate le asociem cu o petrecere alături de amici în timp ce pregătim pe grătar câțiva burgeri.

Grătarul zidit este nelipsit din curțile americanilor și românilor deopotrivă, pentru că indiferent de țara în care te-ai născut, tot vei aprecia gustul mâncării gătite pe jar, în aer liber. Un astfel de grătar se poate construi în doar o zi-două și ne va garanta după-amieze de vară care se vor prelungi până târziu în noapte.

Aleile din cărămidă, un accent deosebit într-o grădină mare

O grădină mare, cu multă verdeață, are nevoie de alei, iar cărămida este materialul perfect pentru amenajarea lor. Culoarea roșiatică a cărămizilor, în contrast cu verdele crud al plantelor va da foarte bine și va crea un cadru cu totul special.

Poți să optezi pentru alei șerpuitoare sau drepte, iar efectul obținut va fi unul deosebit indiferent ce ai alege.

Ziduri înverzite în dulcele stil englezesc

Delimitarea curții cu ziduri din cărămidă este o idee excelentă, deoarece va da un aer cu totul special grădinii. Înverzite cu ajutorul plantelor agățătoare, ele vor deveni fermecătoare și vor da impresia unei grădini secrete, a unui adevărat colț de rai. Iată și aici câteva sfaturi despre zidurile din cărămidă și farmecul incontestabil pe care îl dau ele unei grădini.

Vase pentru plante și arbuști

Utilizarea cărămizii pentru a realiza un suport de plante și arbuști ornamentali este o modalitate de a crea armonie în grădină și va fi, în mod cert, un plus din punct de vedere estetic. Utilizează blocuri de mici dimensiuni și pline, mult mai potrivite pentru un astfel de proiect.

Atenție, însă, la supraîncărcare. Nu folosi prea multe astfel de vase și suporturi, deoarece riști să încarci foarte mult grădina din punct de vedere vizual. Echilibrul este cheia pentru a crea un loc în care domnește relaxarea și, bineînțeles, bunul gust.

Bănci rustice din lemn și cărămidă

Băncile realizate din lemn și cărămidă sunt și foarte practice și, de ce să nu recunoaștem, arată foarte bine. Cadrul poate fi făcut din cărămizi, iar șezutul din lemn. La fel de bine putem să optăm pentru o bancă realizată în totalitate din cărămizi.

Într-o grădină, băncuțele, locurile de luat masa și spațiile de relaxare nu ar trebui să lipsească, pentru că ele ne permit să ne bucurăm de natură, iar o bancă din cărămidă este o idee pe cât de ușor de pus în practică, pe atât de fermecătoare.

Tu cum ai mai utiliza cărămizile într-o grădină?

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply