5 moduri pentru a-ți face locuința mai relaxantă

0

Viața poate fi copleșitoare cu atâta stres, job, etc., așa că este important să învățăm cum să ne relaxăm și să ne creăm un spațiu primitor și calm. Cum ar fi, transformarea locuinței noastre într-o oază relaxantă, pentru că aceasta ar trebui să fie singurul loc în care ne putem reîncărca bateriile.

Și nici măcar nu trebuie să-ți golești conturile pentru a crea o atmosferă relaxantă, o poți face cu bani puțin, profitând de simțurile umane – tactil, miros și sunet, atât de la îndemână.

Începe cu coloana sonoră: fă un playlist și pune niște muzică care să-ți inducă o dispoziție bună și las-o să fie „coloana sonoră” pentru casa ta. De un real folos se pot dovedi și vide-urile cu durate lungi sau live de pe Youtube, de unde poți să alegi sunete albe, acorduri relaxante de spa, muzică de pian sau saxofon, ori o selecție de ritmuri de bossa-nova.

Alege un parfum semnătură, exact așa cum unele magazine au un miros aparte care pare mereu să plutească prin aer. Alege ceva liniștitor, cum ar fi lavanda, vanilie sau palo santo. Poți folosi  un difuzor de uleiuri esențiale sau un arzător, fie amesteci apă distilată și uleiuri esențiale. O alta opțiune: lumânări parfumate, cu condiția să ardă mereu supravegheate.

Pentru a face întreaga casă și mai confortabilă, populeaz-o cu pături și perne confortabile. Începe cu zonele în care îți petreci cel mai mult timp, fie că este vorba de canapeaua din camera de zi, patul sau biroul de acasă. Acum e momentul să scoți la aer acele cuverturi și pături de rezervă pe care nu le-ai folosit de ceva vreme.

Iluminatul puternic din tavan poate distruge atmosfera relaxată în orice casă. Adaugă mai degrabă niște lumini secundare – lămpi sau instalații cu baterii. Dacă ai lămpi prevăzute cu setări reglabile sau sunt pe variatoare, comută-le la o intensitate mai slabă atunci când te relaxezi practicând un hobby sau privești la televizor în familie.

de asemenea, impune-ți un interval de timp departe de ecrane, mai ales după ora 21 – astfel reduci și efectele pe care lumina albastră le are asupra ochilor și pielii, și impune regula tuturor din casă.

Foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply