5 moduri inteligente prin care poți da impresia că ai o locuință de lux

0

Întreabă pe cine vrei și toți îți vor spune că, printre altele, își doresc să aibă un cămin cât mai luxos. Totuși, nu mulți reușesc să și obțină acest lucru, întrucât se împiedică mereu de o problemă frecventă, și anume insuficiența banilor. Când te gândești la o locuință de lux, îți vin în minte, probabil, televizoare de ultimă generație, podele de marmură și jacuzziuri performante. S-ar putea să ți se pară prea îndrăzneț, dar chiar și cu bani puțini îți poți reinventa designul interior pentru același efect de somptuozitate. Vrei să știi cum? Iată cele mai inteligente modalități de a face acest lucru, care îi vor da gata pe toți oaspeții tăi:

  • Alege eleganța stilului minimalist

În primul rând, faptul că nu trebuie să cumperi foarte multe obiecte pentru fiecare cameră înseamnă, din start, că nu va trebui să cheltui prea mulți bani. Apoi, o încăpere cu mai puține piese de mobilier devine automat o încăpere practică, fiind totodată relaxantă pentru ochi și minte. Stilul minimalist este mai în vogă ca niciodată, și asta datorită tuturor beneficiilor pe care le oferă designului, fie că este vorba de modă, arhitectură sau alte domenii. Este și extrem de elegant prin paletele de culori potrivite, calde, prin simetria obiectelor și prin lipsa lucrurilor inutile, care încarcă locuința și deranjează ambianța perfectă.  

  • Fă-ți locuința cât mai practică

Un televizor ți un jacuzzi de ultimă generație nu sunt absolut necesare într-o locuință, însă nu putem spune același lucru și despre dispozitivele automatizate. Acestea nu numai că îți fac viața mai ușoară, dar creează și impresia de lux prin faptul că întreaga ta locuință va fi considerată ca fiind de ultimă generație. De exemplu, oaspeții tăi vor rămâne cu gura căscată când vor vedea cum porțile se deschid singure pentru ca ei să intre în curte. Poți face acest lucru folosindu-te de un kit de automatizare pentru porți batante, o investiție decentă, care te va avantaja pe termen lung prin caracterul ei practic și spectaculos.

  • Decorează-ți camerele atât cât trebuie

Nimic nu are un aspect mai neplăcut decât o cameră lipsită de decorațiuni interesante. Acestea îți pot defini locuința în raport cu propria personalitate și îi distrag pe oaspeți de la părțile învechite și jenante ale unei încăperi. Totuși, atunci când îți împodobești locuința cu decorațiuni, ai foarte mare grijă ca acestea să fie de bun gust, simple și profunde. Nu lăsa canapeaua liberă, ci așază strategic o pătură în culori vii peste unul din mânere. În cazul pereților, redă-le frumusețea de altădată cu ajutorul unui tablou simplu, cu ramă subțire. Texturile, de altfel, sunt extrem de importante și îți dau voie să fii creativ, așa că folosește-le cu îndrăzneală în toată camera. De exemplu, covorul poate fi din lână, iar draperiile din brocart.

  • Zugrăvește în culori neutre

Culorile pereților influențează puternic atmosfera camerelor, așa că trebuie să cercetezi și să te gândești bine ce impresie îți dorești ca paleta de culori aleasă să ofere oaspeților. De regulă, este recomandat să începi cu niște culori neutre, care imită nuanțele pe care le vezi în natură, precum griul norilor care aduc furtuna sau maroniul unui con de pin. Astfel de culori îți oferă libertatea de a zugrăvi peste ani, fără a fi nevoie să schimbi și obiectele de mobilier. Culorile neutre, de altfel, sunt extrem de elegante și vor oferi impresia unei locuințe pe măsură.

  • Potențează aspectul lucrurilor care fac diferența

Nu trebuie să schimbi tot mobilierul din casă cu unul costisitor, pentru a obține efectul de lux. De fapt, este vorba doar de acele obiecte cheie care, odată schimbate, vor transforma complet aspectul fiecărei încăperi. De exemplu, nu te limita la niște uși interioare cu design banal, pe care îl folosesc toți ceilalți vecini în locuințele lor. Încearcă ușile culisante, care contribuie la mărirea vizuală a spațiului și la evocarea unui stil modern. Acolo unde este posibil, mărește spațiul destinat ferestrelor în favoarea unui peisaj deosebit. Nu în cele din urmă, schimbă lustra cu un candelabru clasic, elegant.

Dacă îți dorești confortul și aspectul deosebit al unei locuințe de lux, nu te îngrijora în privința banilor. Nu îți trebuie piscină interioară și nici podele de marmură, pentru a-ți crea această ambianță. De fapt, nu trebuie decât să faci mici modificări în designul pe care îl ai deja, fie că adaugi sau scapi de anumite obiecte, iar rezultatul îi va da pe spate chiar și pe cei mai prentențioși oaspeți.   

 

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply