5 modalități prin care poți reduce cheltuielile casnice fără să îți faci viața amară

0

 

Mormanul de facturi din fiecare lună poate fi copleșitor, dacă nu găsești o metodă de a eficientiza consumul și a reduce costurile. Chiar dacă unele facturi pot părea mici și nesemnificative, orice reducere contează pentru soldul total. Din fericire, există câteva metode eficiente de a reduce costul facturilor, fără să îți dai viața peste cap.

  • Reglează eficient temperatura camerei

 

Factura pentru încălzirea locuinței este de regulă una dintre cele mai mari facturi. Un calorifer prea mic te obligă să îl setezi la nivelul maxim de încălzire și să îl lași să meargă fără întrerupere, iar unul prea mare încălzește mai mult decât este nevoie. În ambele cazuri, ajungi să plătești inutil o factură foarte mare de gaz sau de apă caldă. Primul pas pentru a avea o temperatură optimă este alegerea unui calorifer potrivit pentru fiecare cameră. Caută astfel de calorifere, care se montează element cu element, pentru a obține dimensiunea optimă. Nu neglija nici puterea termică a elementelor. Poți afla singură care este numărul optim de wați pentru fiecare încăpere, cu ajutorul unul calculator special.

 

  • Termoizolează locuința

 

Dacă nu ai făcut-o deja, izolarea termică a pereților orientați spre exterior este cea mai bună investiție. O locuință bine izolată se încălzește sau se răcește mai ușor și menține temperatura optimă mai mult timp, pentru că aerul din exterior nu are pe unde să pătrundă în casă. Astfel, nu va mai trebui să stai mereu cu aerul condiționat sau caloriferele pornite, iar consumul necesar încălzirii sau răcirii locuinței va scădea considerabil

  • Instalează surse economice de lumină

 

Desigur, lumina naturală este cea mai bună și mai economică sursă, așa că o locuință cu multe ferestre va fi mereu luminată. Dacă însă căminul tău nu excelează la acest capitol, vei avea nevoie de surse suplimentare de lumină și pe timp de zi, iar factura la energia electrică va reflecta acest lucru. Schimbă becurile sistemelor de iluminat cu unele LED, mult mai eficiente din punct de vedere al consumului, și ai grijă să stingi mereu lumina, dacă părăsești încăperea. Aceste mici sacrificii fac toată diferența.

  • Adoptă practicile „do it yourself”

 

Dezvoltă-ți îndemânarea și încearcă să găsești singur cât mai multe soluții pentru micile imperfecțiuni din casă. Dacă apelezi la un specialist de fiecare dată când se înfundă chiuveta sau trebuie să întărești balamalele ușilor, buzunarul tău are de suferit. Poți repara singur multe dintre micile defecte ale locuinței. Suflecă-ți mânecile, fă rost de o trustă de scule și înarmează-te cu răbdare. La final de lună va fi meritat efortul.

  • Plătește facturile la timp

 

Orice întârziere atrage după sine penalizări și taxe suplimentare, așa că nu scăpa din vedere și nu amâna nicio factură. Pentru a te asigura că plătești toate facturile la zi și nu scapă niciuna sub radar, plătește tot deodată. Alege o zi a lunii în care să faci plățile cu regularitate. În plus, acum poți achita absolut orice factură online, așa că timpul pierdut inutil la cozi interminabile nu mai este un pretext plauzibil.

Nu trebuie să te muți într-o zonă mai ieftină sau sa îți schimbi complet stilul de viață, pentru a plăti facturi mai mici. Prin acești pași simpli poți reduce semnificativ cheltuielile tale lunare, fără vreun efort considerabil.

 

Foto: Shuttertock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply