5 lucruri prin care bucătăria ta poate impresiona fiecare musafir

0

Și tu îți poți impresiona musafirii cu o bucătărie ca în filme, mai ales dacă ții cont ce câteva sfaturi foarte prețioase.

bucatarie

Moda este la putere și în domeniul designului interior, iar specialiștii în amenajări interioare știu cum să creeze în bucătărie atmosfera perfectă. Nu este nimic complicat. Este nevoie de puțină imaginație, de investiții minime și de dorința de a transforma un loc banal într-un spațiu fabulos.

Înainte de a reamenaja și redecora bucătăria, inspiră-te din proiectele reușite ale designerilor de interior. Citește câteva reviste de profil, accesează câteva siteuri de design și amenajări interioare și privește aici câteva imagini care îți demonstrează, în culori vii, cum ar putea arăta bucătăria ta.

Iată care sunt cele 5 lucruri prin care bucătăria ta poate impresiona fiecare musafir care calcă pragul casei tale:

Joacă-te cu formele geometrice

Faianţa din bucătărie este instrumentul perfect prin care te poţi juca în voie cu formele geometrice. Renunţă la faianţa obişnuită şi banală şi alege modele cu forme deosebite, care să-ţi permită să creezi patternuri jucăuşe pe pereţii bucătăriei tale. Dacă faianţa are o culoare puternică, patternurile trebuie să fie triunghiulare sau pătrate, însă atunci când faianţa are culori neutre, acestea pot fi foarte jucăuşe, fără să pară copleşitoare.

Joacă-te cu patternurile de culori în spaţiile mici

Pentru cei mai mulţi oameni, bucătăria este locul nuanţelor neutre, însă prea mult alb, bej sau gri reprezintă o şansă pierdută de a transforma un spaţiu banal într-un loc fabulos. Poţi introduce, spre exemplu, elemente rustice pe peretele aflat deasupra şi lângă aragaz. Faianţa cu modele tradiţionale va fi mult mai uşor de întreţinut, iar petele de ulei nu vor fi la fel de vizibile ca în cazul faianţei albe.

Creează un perete de accent

Pentru a oferi spațiului mai multă personalitate, creează un perete de accent. Nu ai nevoie de tablouri sau de fotografii, ci doar de vopsea. Alege un perete în bucătăria ta (spre exemplu, peretele unde se află ușa) și zugrăvește-l într-o culoare de contrast cu restul bucătăriei.

Transformă zona în care mănânci într-un loc foarte confortabil

Dincolo de utilitatea sa practică, bucătăria trebuie să fie și un loc unde te poți relaxa dimineața, la cafea, sau seara, după o zi obositoare de muncă. Dacă spațiul îți permite, cumpără un colțar de bucătărie foarte confortabil și bucură-te de fiecare clipă petrecută în cea mai importantă încăpere a casei tale.

Lumina este foarte importantă

Nu ignora sursele de iluminat atunci când redecorezi bucătăria. Pe lângă sursa principală de iluminat, care poate fi o lustră obișnuită sau o lustră cu trei spoturi direcționate, montează câte o sursă de iluminat deasupra chiuvetei din bucătărie și deasupra mesei la care mănânci. În plus, montează și un variator de lumină. Atunci când gătești, lumina poate avea intensitate maximă, iar atunci când stai cu prietenii de vorbă în bucătărie, lumina poate avea o intensitate mult mai slabă, pentru a crea senzația de intimitate, care stimulează conversația.

 

Foto: shutterstock.com/2M media

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply