5 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre mutarea la casă

0

Când un apartament devine neîncăpător pentru familia ta sau pur și simplu simți nevoia să ai o curte spațioasă, cu verdeață și flori, mutarea la casă este singura opțiune care să împace ambele dorințe.

Departe de aglomerația orașului, într-o zonă rezidențială liniștită, cu o curte largă și loc de parcare, o casă îți oferă un confort suplimentar, intimitate și suficient spațiu pentru toată familia ta. În ultimii ani, tot mai mulți romani au ales să se mute în zonele limitrofe ale orașelor, ceea ce a favorizat dezvoltarea imobiliară de la periferii. Cei care aleg case în oraș scot mai mulți bani din buzunar, dar plătesc mai puțin pe transport și nu își pun niciodată problema că vor ajunge cu dificultate acasă dacă ies în oraș și stau până mai târziu sau dacă nu au mașină.

Dacă ai decis să renunți la viața la bloc și să te muți la casă, iată cum ar trebui să îți planifici totul înainte, astfel încât să nu te trezești cu surprize neplăcute când e deja prea târziu:

Planifică-ți un buget pe termen lung

O casă are, inevitabil, cheltuieli mai mari ca un apartament. Ai o suprafață mai mare de întreținut și de încălzit, așa că este posibil să treci printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar în primul an. De aceea, este bine să ai o sumă de rezervă pusă deoparte sau, dacă nu îți ajunge bugetul pentru tot ce ai de reparat și renovat, să iei bani de aici și să îți faci treburile prin casă fără griji și fără presiunea lipsei de venituri. După cum observi pe site, este extrem de simplu să te descurci procedând astfel și nici nu te vei îndatora mai mult decât poți face față.

Fii pregătit să aștepți câteva luni

Indiferent că te muți într-o casă gata construită sau aștepți ca muncitorii să termine cu finisajele, trebuie să fii pregătit pentru câteva luni de acomodare până când te vei simți, în sfârșit, ca acasă. Va trebui să mobilezi, să renovezi, să decizi ce păstrezi și ce arunci din lucrurile pe care le-ai adus de la apartament, să te gândești cum ți-ar plăcea să arate grădina, dacă e nevoie să izolezi termic locuința, să aduci modificări structurii sau să mai contruiești o anexă. Este bine să iei aceste decizii la început, pentru că, odată ce te-ai instalat în noua ta locuință, îți va fi greu să te mobilizezi și nu-ți va mai veni să răstorni iar totul cu susul în jos.

Ferește-ți casa de musafirii neinvitați

Înainte să te muți cu toate lucrurile în casa nouă, fă o deratizare și o dezinsecție pentru a ține departe musafirii nepoftiți. Când te muți la casă îți amintești de existența furnicilor și a gândacilor sau a rozătoarelor, iar o deratizare este soluția ideală, dacă vrei să stai liniștit în casă și să nu ai surprize neplăcute când intri în bucătărie. De asemenea, va fi mult mai ușor să faci deratizarea când nu ai locuința plină cu mobilă, așa că acest lucru ar trebui să fie printre primele pe lista ta de priorități.

Verifică starea instalațiilor de apă și a celor electrice

Puține lucruri îți vor strica încântarea față de mutarea la casă ca atunci când te întorci acasă doar ca să descoperi o inundație masivă în mijlocul sufrageriei sau un scurtcircuit care ți-a afectat tot peretele. Cel mai bine este să chemi un profesionist care să îți verifice toate robinetele, scurgerile și instalațiile electrice din casă și să îți înlocuiască piesele vechi sau pe cele care par uzate. De asemenea, verifică centrala și caloriferele și asigură-te că toate funcționează corect.

Ia-ți toate măsurile de siguranță

Locuitul la casă le poate da un sentiment de anxietate celor care nu sunt obișnuiți cu statul la parter. Pentru ca tu și familia ta să vă simțiți mai în siguranță, vă puteți instala un sistem de alarmă sau câteva camere de supraveghere, pentru a descuraja potențialii hoți. De asemenea, acum vă va fi mult mai ușor să adoptați un câine, care să contribuie la paza locuinței.

Mutarea la casă va fi o schimbare mult mai ușoară pentru toată familia, dacă iei din timp în considerare și aceste aspecte mai puțin cunoscute.

 

Sursă foto: Stocksnap.io / Copyright: Binyamin Mellish  

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply