5 lucruri obligatorii pe care să le faci vara aceasta pentru locuința ta

0

Suntem în plin anotimp călduros și este timpul să faci câteva renovări în jurul casei, pentru un confort sporit, dar și cu scopul de a pregăti locuința pentru anotimpul rece.

Urmând sfaturile de mai jos, nu numai că îți vei păstra locuința în cea mai bună stare, dar vei economisi sume importante de bani la facturile de energie electrică.

Ocupă-te de proiectele pe care le-ai amânat

Vara este momentul ideal pentru reparații. Poți schimba podelele, moderniza bucătăria sau zugrăvi din nou pereții. Pentru un confort sporit în timpul anotimpului rece, mai ales că iernile au fost destul de grele în ultimii ani în România, ia în considerare și montarea unui sistem performant de încălzire în pardoseală. Un astfel de sistem îți va oferi un confort termic sporit, dar îți va reduce considerabil și facturile. Mai trecem la avantaje și o durata mare de viață și întreținerea simplă.     

Toate informațiile necesare despre aceste sisteme atât de eficiente, dar puțin utilizare la români, găsești aici.

Resetează termostatul

Suferi de căldură, iar sistemul de răcire pare să nu mai facă față? Ai verificat termostatul? Acesta trebuie setat astfel încât să răcească și pereții casei în timpul verii. Dacă nu știi cum, poți apela la sfatul unui profesionist, eventual chiar la firma care a montat sistemul de climatizare. Dacă încă nu ai unul, alege un model digital, care poate fi programat mult mai ușor și eficient.

Schimbă filtrele aparatelor de aer condiționat

Filtrele aparatelor de aer condiționat trebuie schimbate în mod regulat. Regula spune că ar trebui să o faci lunar. Însă de puține ori se întâmplă acest lucru. Așă că, dacă nu ai bifat această sarcină deloc în această vară, trebuie să o faci neapărat. Această operațiune mărește eficiența aparatelor și le prelungește durata de viață. Astfel nu vei cheltui sume considerabile pe reparații costisitoare.

În plus, este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta pe timp de vară, având în vedere că aparatele de aer condiționat vechi sunt mediul ideal pentru dezvoltarea unor germeni periculoși, care ajung în atmosfera din casă atunci când dispozitivele sunt funcționale.

Încearcă să gătești afară pe cât posibil

Vorbim aici de mâncarea ce trebuie gătită pe aragaz sau în cuptor. Când faci acest lucru în casă, temperatura din bucătărie poate atinge cote de nesuportat, mai ales atunci când concurează cu valori care afară se apropie de 40 de grade Celsius.

Așadar, dacă dispui de un grătar în grădină, limitează pe cât posibil folosirea aragazului și a cuptorului. Dacă totuși trebuie să gătești în casă, alege să pregătești salate și alte preparate care se pot face ușor, fără ajutorul cuptorului.

Programează inspecțiile periodice ale instalațiilor din casă

Inspecțiile periodice trebuie respectate cu strictețe. În cadrul acestor verificări de rutină, făcute de specialiști, sunt detectate posibile probleme și remediate la timp, astfel încât tu și familia ta să nu fiți în pericol. Iar vara este perioada perfectă pentru acest lucru. Verifică sistemul de încălzire/răcire al locuinței, țevile de gaz și fă o revizie a instalațiilor electrice. Și ține minte că întotdeauna este mai puțin costisitor să previi eventuale probleme.

Tu ce reparații ai făcut la casă în această vară?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply