5 lucruri de știut înainte să cumperi un dozator de apă

0

Apa este cea mai importantă sursă de energie și o componentă vitală a întregului organism. Esențială pentru fiecare reacție și proces metabolic, corpul elimină zilnic, în mod natural, până la 2.5 litri de apă. Din acest motiv, o cantitate egală trebuie asimilată pentru a evita deshidratarea. Deși nu putem trăi fără acest lichid, trebuie să fim atenți la ceea ce bem deoarece industrializarea masivă, schimbările climatice și poluarea afectează intens calitatea sa.  

Înainte de orice, apa trebuie să fie potabilă, însă nu și contaminată cu clor, nitrați, nisip și metale grele. Din păcate, rețelele publice ale orașelor nu oferă protecția microbiologică de care avem nevoie, iar apa de la robinet are un aspect sau gust alterat. Un dozator apă cu sistem de filtrare este o opțiune sigură pentru a beneficia în permanență de o apă proaspătă, curată și mineralizată. Iată ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un astfel de dispozitiv.

1. Dozatoarele de apă cu sistem de filtrare au rolul de a elimina anumite particule nocive din apă

Calitatea apei de la dozatorul dotat cu sistem de filtrare este net superioară celei îmbuteliate pentru că, în timp, plasticul afectează lichidul. Filtrele sunt cele care asigură un gust bun și puritate deoarece au capacitatea de a elimina contaminanții specifici. Aparatele performante includ sisteme care rețin impuritățile foarte mici, cum ar fi particulele cu un diametru mai mare de 1 micron. Acestea pot elimina substanțele nocive din compoziția apei, ca de exemplu clorul, insecticidele, microorganismele, bacteriile ori materialele sintetice cancerigene.

Chiar dacă elimină cu o înaltă precizie particulele dăunătoare din apă, filtrele au și proprietatea de a menține mineralele necesare organismului, oferind lichidului un gust plăcut, natural.

2. Filtrele trebuie schimbate în mod regulat

Pentru a beneficia de o apă curată în permanență, este necesar să schimbi filtrele aparatului în mod regulat. Toate sistemele funcționează la fel, respectiv apa trece printr-un cartuș detașabil în care există mediul de filtrare, cum ar fi cărbunele activ. Uneori, filtrele se pot înfunda și nu mai sunt eficiente. De aceea, trebuie să acorzi atenție programului de schimbare recomandat de producător. Durata de viață a unui sistem începe în momentul instalării și punerii în funcțiune a dozatorului de apă.

Ține cont de faptul că, în cazul în care apa are o duritate ridicată sau conține multe impurități, perioada în care poți utiliza filtrele se reduce considerabil.

3. Cantitatea de apă pe care familia ta o consumă zilnic

Înainte de a achiziționa un dozator de apă e important să știi cât de multă apă consumă familia ta. Aceste aparate au o capacitate maximă de lichid filtrat, ce variază de la un model la altul. Poate că doi litri ar putea fi de ajuns pentru una sau două persoane, însă nu și pentru mai mulți oameni care au nevoie de mai multă apă. În plus, dacă adaugi și lichidul necesar pentru gătit, cantitatea crește considerabil. Prin urmare, cu cât capacitatea este mai mare, cu atât va satisface mai bine nevoile familiei tale.

4. Funcțiile dozatorului de apă

Un sistem modern și eficient îți va putea oferi apă filtrată rece, dar și caldă. Așadar, te poți bucura de confortul de a avea în permanență apă rece pentru hidratare, gătit, spălat fructe și legume, dar și de apă fierbinte pentru cafea sau ceai. Cu toate că ai posibilitatea de a încălzi și prin alte metode lichidul filtrat, o astfel de funcție va fi extrem de utilă și te va ajuta să economisești timp prețios.

5. Dimensiunea este importantă

Deși nu este întotdeauna cea mai căutată caracteristică, dimensiunea unui dozator de apă ar putea fi critică pentru cei care nu au foarte mult spațiu la dispoziție. Un aparat cu design modern, ușor de încadrat în stil din punct de vedere estetic și poziționat pe blatul din bucătărie este ideal pentru orice locuință. Apa rece și caldă îți va fi mereu la îndemână, la fel și paharele, și nu îți vei face griji că te vei împiedica de dozator prin casă.

Dacă obișnuiești să consumi multă apă de-a lungul zilei, sfatul nostru este să alegi un dozator performant care să îți satisfacă nevoile. Apa nu trebuie înlocuită cu alte lichide, însă este sănătos să beneficiezi de o sursă pură, de calitate, care să îți ofere ție și familiei tale un lichid perfect potabil.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply