5 lucruri de schimbat în casa ta ca să-ți sporească încrederea în tine

0

O locuință trebuie să fie și practică, dar în primul rând trebuie să fie confortabilă. Casa ta e locul cel mai intim în care îți petreci majoritatea timpului, motiv pentru care e obligatoriu să o transformi într-o mare zonă de relaxare. Încrederea în tine se construiește tocmai plecând din acest punct și poate influența fiecare aspect al vieții tale. Dacă simți că locul tău nu îți oferă suficientă energie pozitivă, atunci câteva îmbunătățiri sau schimbări sunt necesare.

5 lucruri de schimbat în casa ta ca să-ți sporească încrederea în tine:

  1. Cel mai confortabil loc din casa ta

Acest loc trebuie să fie dormitorul. E camera în care îți recuperezi energia, e punctul central al intimității tale și e locul de unde încep toate zilele. Mai știi cat de pierdute par acele zile începute cu un somn prost? Uită de ele și caută să-ți ridici nivelul de confort din dormitor. Schimbă salteaua, dacă simți că este nevoie. Schimbă culoarea camerei și luminile, pentru o atmosfera mai plăcută și asigură-te că așternuturile sunt mereu proaspete și aerisite.

  1. Inima casei tale

Aceasta este denumirea mai puțin cunoscută a bucătăriei. De ce? Pentru că este locul în care îți petreci cea mai mare parte din timpul liber. Aici gătești, mănânci, îți întâmpini prietenii și familia, aici îți bei cafeaua fierbinte în fiecare dimineață. Inima casei tale trebuie să fie pe gustul tău, așa cum ai visat dintotdeauna. Urmărește aceste idei excelente pentru amenajarea bucătăriei, ca să îți transformi acest loc în care îți petreci o mare parte din timpul tău într-un mediu placut, confortabil și primitor în fiecare moment.

  1. Construiește-ți o atmosferă intimă

Starea de bine pe care casa trebuie să ți-o transmită pentru o încredere mai mare în tine poate să înceapă din fiecare colț, hol, cămăruță sau încăpere. Joacă-te cu încredere cu luminile din casă, schimbă culorile pereților și caută să parfumezi întreaga locuință, pentru o liniște mai mare. Dacă îți plac florile, umple casa cu ele și bucură-te de propria ta grădină botanică de mici dimensiuni.

  1. Un perete de cărți

O colecție de cărți într-o bibliotecă mică pe un perete din sufragerie ar putea schimba complet atmosfera camerei. Știm că multe cărți pe care cu toții le avem în casele noastre zac necitite, dar simpla lor prezenta ne dă un aer liniștitor. Îți recomandăm ca în zilele libere să nu lași totuși să se adune praful pe ele. Și o oră dacă petreci pentru lectură, va fi suficient să te relaxezi complet.

  1. Ferestre mari și draperii groase

Lumina naturală are efecte benefice asupra stării noastre psihice, motiv pentru care recomandăm ca pe timpul zilei să lași geamurile descoperite, pentru ca toate încăperile să se umple de o atmosferă pozitivă. Seara, pentru o odihnă completă, draperiile groase trase peste ferestre îți vor transforma locuința într-un cuib intim, numai al tău.

E important ca, de fiecare dată când vei simți că locuința ta nu îți oferă destulă liniște, să încerci să aduci ceva nou în casa. Fie că rearanjezi mobila, făcând doar câteva mici schimbări, fie că vrei o renovare completă sau doar adaugi câteva obiecte noi, pentru un aer mai proaspăt, vei vedea că orice noutate îți va da energia pozitivă și îți va reda încrederea în tine.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright 2Design

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply