5 idei superbe pentru amenajarea unei grădini de lux, pe care și tu le poți pune în practică

0

Dacă locuiești la casă, e păcat să nu profiți de oportunitatea de a-ți amenaja o grădină ca în reviste, în care să te relaxezi în timpul liber.

Indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție în curte, există soluții pentru a-ți crea o oază de verdeață și de culoare, cu un aspect luxos, care să fie admirată de toți invitații tăi și să devină locul în care îți bei cafeaua de dimineață sau în care petreci o după-amiază de weekend. Am ales cele mai accesibile și practice idei prin care și tu îți poți transforma grădina într-un loc de vis:

Cum pui cel mai bine în valoare o grădină cu flori

O grădină plină cu flori este mai spectaculoasă atunci când pământul este acoperit cu un strat moale de iarbă verde. Culorile se vor vedea mai intens, datorita contrastului dintre nuanțe, și îți va fi greu să îți desprinzi ochii de la jocurile de culori. Cea mai bună alegere pentru grădina ta sunt rulourile cu gazon, care sunt mult mai ușor de instalat și de întreținut, iar durata lor de viață depășește câteva zeci de ani. Pentru a-i da grădinii un aer sofisticat, menține dimensiunea firului de iarbă la 10-12 centimetri și tratează gazonul în mod regulat. Dacă vrei să îți ușurezi munca și să îți întreții grădina cu puțin efort, un astfel de utilaj modern este indispensabil în gospodăria ta. Nu numai că vei scuti mult timp, dar gazonul va arăta mereu impecabil. De asemenea, îl poți folosi și dacă ai delimitat potecile cu ajutorul unui gard viu, pe care îl tunzi o dată la câteva săptămâni.

Mizează pe o piesă de rezistență în grădina ta

Oricât de frumoasă ar fi, o grădină în care nu îți poți petrece timpul este o pierdere de vreme. Fie că îți decorezi grădina cu câteva băncuțe în stil retro sau că îți construiești un foișor modern, cu o canapea de grădină, o măsuță și câteva lampadare cu lumină difuză, este important să îți creezi un spațiu de relaxare în curte. Nivelul de dificultate al construirii unui foișor depinde foarte mult și de cum vrei să arate acesta. Unul elaborat, cu o podea din lemn și cu un paravan care să te protejeze de vânt și de ploaie ar putea cere experiența unei echipe de muncitori. Poți, în schimb, să mizezi pe o singură piesă spectaculoasă, care să fie elementul central al grădinii tale.

Construiește-ți un heleșteu artificial

Amenajarea unui heleșteu artificial în grădină nu este dificilă și o poți face singur. În primul rând, va trebui să stabilești dimensiunea acestuia și locul în care vrei să îl amplasezi. Asigură-te că nu există țevi sau cabluri îngropate în pământ, apoi sapă o groapă de adâncime mică. Forma și suprafața acesteia le poți alege în funcție de cum vrei să amenajezi grădina. Toarnă apoi ciment sau, o variantă mai simplă, dar de scurtă durată, acoperă groapa cu o folie rezistentă din plastic. Marginile celofanului pot fi ascunse cu pământ, iar ce îți mai rămâne de făcut este să decorezi cu pietre mari de râu, mușchi și plante plutitoare. Foarte bine arată și ghivecele cu ferigi, așezate în jurul heleșteului. În funcție de dimensiunea acestuia, poți construi și un mic podeț din lemn, care va da un aer rustic grădinii tale.

Grădina cu flori de câmp, o idee neconvențională

Florile de câmp au o frumusețe aparte, iar marele lor avantaj este că nu necesită o întreținere deosebită. Cu cât mai multe și mai colorate, cu atât mai bine va arăta grădina ta, în special primăvara. Pentru a obține acel aspect de câmp înflorit, îți sugerăm să plantezi semințele sau bulbii de flori la distanțe inegale și să alegi flori de dimensiuni diferite. Delimitează potecile și grădina cu ajutorul unor mici cărări de pietriș simplu sau colorat și va fi o plăcere să te trezești și să te uiți pe geam în fiecare dimineață.

Grădina cu plante cățărătoare

Când ne gândim la plante cățărătoare ne apar în față imagini cu case cuprinse de iederă, viță, caprifoi sau clematită. Aceste plante pot fi folosite cu succes în orice grădină, pentru a o învălui într-o aură de mister și culoare. Un avantaj al plantelor cățărătoare este că sunt foarte rezistente, chiar și la temperaturi de îngheț, iar când înfloresc, parfumul lor se simte în toată curtea.

Care dintre ideile propuse de noi ți se pare cea mai bună? Tu cum ți-ai amenaja grădina?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: genky

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply