5 idei simple de renovare a casei. Ce schimbări poți face rapid în această vară

0

foto main Arabesque 2Dacă te gândești de ceva vreme să renovezi exteriorul casei, acum este timpul să o faci. Vara este mult mai simplu să văruiești fără să-ți faci griji că o ploaie îți va strica munca, varul se usucă mult mai rapid, ai mai mult timp liber să te ocupi de această operațiune și să îți transformi casa așa cum ți-ai dorit dintotdeauna.

Câteva mici schimbări sunt suficiente dacă nu vrei să intri în renovări capitale, iar noi ți-am pregătit o listă cu câteva idei pentru a da o față nouă locuinței tale.

  1. Vopsește exteriorul

Un strat nou de vopsea va face orice casă să arate ca nouă. În timp, praful și ploile iau din strălucirea și prospețimea culorilor, iar dacă locuința ta era la început de un alb imaculat, atunci știi deja cât de mult se poate schimba acest lucru. Înainte să te apuci de vopsit, examinează cu atenție pereții exteriori și identifică micile crăpături, denivelări sau spărturi. Aceste mici reparații se fac rapid și astfel vei evita ca ele să se mărească în timp, iar vopseaua se va întinde uniform. Văruirea se face în două straturi, iar al doilea se aplică perpendicular cu geamurile, după ce primul strat s-a uscat complet.

  1. Schimbă acoperișul

Dacă ai avut probleme cu acoperișul casei tale, este posibil ca acesta să fi fost montat incorect. Chiar și cele mai bune materiale sunt ineficiente dacă învelitoarele nu sunt montate bine, așa că cel mai bine este să apelezi la niște meșteri buni, care să îți refacă acoperișul. În ceea ce privește materialele, este bine să alegi unele rezistente, precum acestea, care să îți ofere și o hidroizolație de durată.

  1. Construiește-ți o verandă

Americanii au făcut deja o tradiție din a-și instala un balansoar pe veranda din fața casei, un loc destinat relaxării și meditației, iar în ultimul timp, acestea au început să aibă popularitate și pe la noi. Dacă spațiul și structura casei îți permit, să îți construiești o verandă nu este foarte complicat. Delimiteaz-o cu un gard de grădină, din lemn colorat, și casa ta își va schimba complet aspectul. De gard poți atârna câteva ghivece cu flori, pentru o explozie de culoare și parfumuri. Verandele cu podele de lemn arată mai bine, dar sunt mai vulnerabile în fața deteriorării, în timp ce acelea placate cu marmură sau piatră arată luxos și sunt ușor de curățat. Oricum, alegerea depinde și de stilul în care ți-ai decorat casa, deci ține cont în primul rând de acest aspect. foto Arabesque 2

  1. Schimbă aleile din grădină

Există o multitudine de opțiuni când vine vorba despre reamenajarea potecilor din curte. De la piatră colorată, lemn, pietriș sau cărămidă, toate pot fi folosite pentru a împrospăta aspectul grădinii tale. Poate îți dorești să aduci în curtea ta acel stil rustic de munte sau, dimpotrivă, preferi un stil modern și funcțional. În orice caz, pavajul este pus în valoare mai ales de ceea ce îl înconjoară, deci o atenție deosebită trebuie să o dai plantelor din grădina ta. Spre exemplu, o alee cu trandafiri arată grozav pavată cu un material lemnos sau unul deschis la culoare, care pune în evidență nuanțele florilor.

  1. Nu uita de ferestre

Primul lucru pe care îl observi când te uiți la o casă sunt ferestrele, iar vestea bună este că e foarte simplu să le dai o față nouă. Alege să vopsești ramele ferestrelor într-o culoare care să contrasteze puternic cu nuanța în care ai văruit casa sau montează-ți niște obloane colorate care, pe lângă faptul că te protejează de căldură vara, înfrumusețează aspectul oricărei case.

(P) Articol realizat împreună cu arabesque.ro

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply