5 idei pentru grădină care te ajută să economisești apă

0

Din ce în ce mai muți oameni realizează că e necesar să își reducă amprenta ecologică, iar dacă și tu faci parte dintre ei vom începe prin a te felicita! În acest articol vom discuta despre cum poți economisi apă dacă ai o grădină, observând tehnicile xeriscape.

Xeriscape este un stil de design peisagistic care necesită puțină sau nicio irigare sau altă întreținere. Aceste tehnici descriu practici creative de amenajare, care minimizează utilizarea apei. Deși se folosesc în special în regiunile aride, pot fi utilizate și dacă pur și simplu dorești să conservi apa.

Iată ce trebuie să faci:

Selectează plantele inteligent

Este recomandat să alegi plante rezistente la secetă, care se pot dezvolta frumos chiar și în lipsa apei. Printre acestea se numără Gaillardia aristata, lantana, salvia, macul, cactușii și plantele suculente.

Gaillardia aristata

Gaillardia aristata

Lantana

Lantana

Maci

Maci

Salvie

Salvie

Cactuși

cum economisesti apa

Tehnici de plantare

Acordă o atenție importantă plantării. Pentru început, sapă o gaură și umple-o cu apă, apoi așteaptă ca solul să o absoarbă. După aceea, desfă rădăcinile plantei, pentru ca aceasta să crească mai repede. Acoperă cu apă și udă din nou. După ce planta s-a prins, redu treptat frecvența udării.

Citește și: Cum menții locuința răcoroasă vara în timp ce economisești energie electrică?

Îmbunătățește solul

Pentru a îmbunătăți retenția apei și a crește fertilitatea, adaugă materie organică în sol.

Udă plantele la momentul potrivit

Este recomandat să uzi plantele din grădină dimineața, iar pe cele din ghiveci după-amiaza. Găsești mai multe informații despre acest subiect în acest studiu.

Refolosește apa

Salvează apa pe care o folosești la gătit atunci când fierbi legume. Aceasta este plină de nutrienți și poate fi folosită ca îngrășământ natural. De asemenea, colectează apa de ploaie în butoaie pentru a o folosi în zilele uscate.

Tu ce trucuri folosești pentru a economisi apă?

Citește și: Cum să îți cumperi mobilă eco-friendly

 

Sursă foto: iStock, Pixabay, Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply