5 idei de transformări perfecte pentru ca bucătăria ta să nu mai arate ca oricare alta

0

O bucătărie cu un design original va face mai mult decât să stârnească admirația oaspeților tăi și te va face și pe tine să te simți în largul tău atunci când gătești sau iei masa.

Când îți amenajezi locuința, unul dintre criteriile de care ar trebui să ții cont în design este ca fiecare încăpere să îți reflecte gusturile și personalitatea. O casă decorată cu paleta de culori preferată, într-un stil care ți se potrivește și care îți asigură și funcționalitate îți va da un sentiment pozitiv atunci când vei ajunge acasă.

Iar bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi din casă, așa că va necesita un plus de atenție din partea ta. Însă una dintre problemele de care se lovesc toți cei care se apucă să își renoveze bucătăria este că, la final, aceasta arată la fel ca cele din casele prietenilor, la fel ca acelea expuse în magazine, lipsite de personalitate, cu un design plictisitor și tern. Iată ce poți face, dacă vrei ca bucătăria ta să capete un aer vibrant, modern și plin de originalitate:

Un stil unitar este mai simplu de personalizat

Când îți amenajezi bucătăria, cel mai important lucru este să începi cu un design cât mai simplist. Acesta îți va permite ulterior mai multă flexibilitate în decorare și este mai avantajos pe termen lung, pentru că vei putea să faci mici schimbări, fără să mai renovezi de la zero. Unul dintre cele mai elegante modele de amenajare este cel în care electrocasnicele sunt încorporate în mobilierul de bucătărie, astfel încăt designul să fie unul compact și modern. Ca să te convingi, imaginează-ți doar cât de mult s-ar schimba bucătăria ta, dacă ai avea un astfel de cuptor cu un design luxos, care să îți economisească spațiu. Iar dacă te gândești și cât de utile sunt funcțiile sale în orice gospodărie, devine tot mai clar că bucătăriile utilate atât de modern sunt cele de viitor.

Sparge monotonia cu ajutorul culorilor

Când vine vorba de culori, majoritatea bucătăriilor nu ies din paletele neutre de alb, gri sau bej. Aceste nuanțe dau un aspect elegant și luminos oricărei încăperi, însă riscul este să obții un design monoton și tern, dacă nu adaugi și câteva culori de accent. Poți opta pentru un covor într-o nuanță puternică sau pentru niște scaune colorate și poți completa imaginea de ansamblu cu câteva ghivece cu flori, care să ofere un aer proaspăt și plin de viață bucătăriei tale.

Înlocuiește draperiile când simți nevoia unei schimbări mari

Ai observat cum orice încăpere arată complet diferit atunci când dai jos draperiile? Imaginează-ți cât de mult s-ar schimba aspectul bucătăriei tale, dacă ai înlocui perdelele. Această transformare este ideală mai ales pentru cei care nu își permit să cheltuiască foarte mulți bani și caută schimbări mici, dar cu impact major. Îți recomandăm să alegi niște draperii deschise la culoare, pentru a pune perfect în valoare lumina naturală. În ceea ce privește materialele, optează pentru fibre naturale, precum bumbacul, sau alege niște perdele dintr-un material vaporos și subțire, cum este borangicul.

Investește în spații inteligente pentru depozitare

Oricât spațiu ai avea la dispoziție, este inevitabil să nu acumulezi tot felul de lucruri în bucătăria ta. De multe nu ai nevoie zilnic, dar cu toate acestea le ții la îndemână, chiar dacă, de cele mai multe ori nu fac altceva decât să te incomodeze. Soluția pentru a organiza dezordinea din bucătărie este să gândești câteva spații inteligente pentru depozitare. Cutiile mari, din rafie sau din carton, au un aspect interesant și modern, în timp ce rafturile suprapuse sunt accesibile ca preț și îți oferă și funcționalitate.

Alege un blat de bucătărie cu aspect unic

Blatul de bucătărie se alege într-o nuanță apropiată de cea a gresiei de pe podea, spune o regulă nescrisă de amenajare. Însă asta nu înseamnă că nu îți poți folosi creativitatea când alegi blatul. Există numeroase materiale din care sunt fabricate blaturile. De la lemn, marmură, inox sau granit, până la lemn laminat sau piatră, toate aceste materiale îți oferă suficientă diversitate încât bucătăria ta să nu aibă un aspect monoton.

Oricare dintre aceste idei sunt perfecte pentru a-ți transforma bucătăria într-un spațiu original, care să te reprezinte perfect și care să fie admirat de oaspeți. Iar pentru a le pune în practică, nu este nevoie să cheltuiești o avere, ci doar să știi cum să bugetezi renovarea, astfel încăt să obții rezultate spectaculoase.

 

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Photographee.eu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply