5 dovezi incontestabile că poți amenaja o locuință cochetă și cu un buget foarte mic

0

De fiecare dată când răsfoiești revistele de design interior, primul lucru la care te gândești este că trebuie să fi costat o avere acele modele de dormitoare sau livinguri amenajate cu stil, care te îmbie parcă să te întinzi și să te relaxezi.

Adevărul este că un proiect de renovare bine pus la punct și câteva magazine cu produse de calitate, la prețuri mai mult decât acceptabile, îți pot face casa să arate precum în reviste, și asta fără să te îndatorezi sau să strângi bani tot anul. Iată ce trebuie să știi înainte:

Mobilierul se alege în funcție de raportul calitate-preț

Orice renovare presupune un efort, așa că trebuie să gândești totul ca pe o investiție pe termen lung. Nu vrei ca lucrurile pe care le alegi pentru casa ta să se deterioreze sau să se strice după un an de zile, dar nici nu îți permiți să cheltuiești pe o canapea cât ai da pe un întreg dormitor. Când alegi mobilierul, este foarte important să acorzi mare atenție raportului calitate-preț, modului în care sunt compartimentate piesele, dar să ții cont și de cât de bine se potrivesc ele în casa ta, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Noi am găsit pe acest site mobilier ieftin și de calitate, cu un design autentic, care va da și o notă de personalitate casei tale. După cum vezi în imaginile de pe site, mobilierul este compact și practic, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele.

Nu ai nevoie de muncitori profesioniști pentru schimbările mici

Acum găsești în comerț vopseluri care prind încă de la prima aplicare și care se întind uniform, astfel încât zugrăvirea casei devine o treabă pe care și un copil o poate face. Mai bine alegi o vopsea lavabilă de calitate, pe care să o poți spăla și întreține cu ușurință apoi, decât să plătești cu bani buni un zugrav. În plus, găsești numeroase tutoriale de la profesioniști, care te învață cum să economisești timp atunci când văruiești și de ce instrumente ai nevoie pentru o zugrăveală ca la carte.

Apelează la ajutorul meșterilor pentru acele modificări pentru care e nevoie să știi meserie și să ai experiență. Schimbatul prizelor, verificarea centralei, a instalațiilor de apă sau a celor electrice sunt esențiale pentru buna funcționare a locuinței tale și pot crea pagube serioase, dacă nu sunt executate cum trebuie.

Planifică-ți din timp proiectul de renovare

Se întâmplă adeseori să nu găsești în magazine produsele pe care le cauți și trebuie să te mulțumești cu obiecte care nu au fost prima ta alegere. Dacă îți pui însă din timp un plan la punct, ai timp să vizitezi mai des magazinele, până când găsești exact ce îți dorești și poți inclusiv să vânezi reduceri atractive. Așa te vei putea mândri tuturor oaspeților tăi că ai reușit să obții super prețuri pentru decorațiuni, draperii sau piese de mobilier deosebite.

Planificarea te ajută și să îți stabilești mai bine și cu mai mare precizie bugetul, dar și să eviți cumpărăturile impulsive. Mulți dintre cei care nu știu cu exactitate cum și-ar dori să arate fiecare încăpere din cameră cumpără cel puțin un obiect care nu se potrivește cu noul design al casei lor, sau descoperă că nu au suficient spațiu la dispoziție sau că pur și simplu nu este, de fapt, în stilul care îi caracterizează.

amenajare-cu-buget-mic

Cumpără materiale din magazinele online

Cu siguranță ai observat încă de mai sus că magazinele online au prețuri mult mai mici pentru aceleași produse pe care le găsești și în supermarketuri sau în punctele de lucru ale comercianților. În plus, îți este mult mai la îndemână să comanzi produsele de pe net și să îți fie aduse acasă, decât să te plimbi ore în șir prin aglomerația din magazine și să cari apoi toate lucrurile de care ai nevoie în portbagaj sau să faci mai multe drumuri. Mulți comercianți oferă prețuri mai mici pe site, dar și costurile întreținerii unui magazin online sunt mai scăzute decât cheltuielile pe care le presupune un punct fizic de vânzare.

Folosește-te de atuurile casei tale

O locuință luminoasă este pusă cel mai bine în valoare de ferestre largi, culori calde și de un design bazat pe confort și funcționalitate. Te poți inspira din stilul de design scandinav, unde adevărata provocare este să creezi un spațiu care valorifice lumina naturală, atât de scumpă la vedere în lunile de iarnă.

Iar o casă spațioasă îți permite să alegi piese voluminoase de mobilier, care dau acel aer regal oricărei încăperi. O bibiliotecă dotată cu sute de volume va fi atracția oricărui living atunci când ai invitați, în timp ce în dormitor îți vei permite să alegi un pat king-size și să limitezi restul pieselor de mobilier. Asta înseamnă că vei avea o piesă de rezistență în fiecare camera, în care este bine să investești și care îți permite să economisești bani când alegi celelalte elemente sau decorațiuni.

Care dintre aceste soluții ți se pare cea mai bună pentru a economisi bani cu renovarea? Ce alte trucuri mai știi?

 

Sursă foto: Stocksnap.io / Copyright: Mike Birdy, Joshua Ness  

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply