5 detalii pe care musafirii le observă imediat ce îți trec pragul

0

Sunt unele lucruri pe care musafirii le observă la casa ta, imediat ce îi trec pragul și pe care nu ți le vor spune. Înainte să îți imaginezi tot ce e mai rău, trebuie precizat că pe lista acestora se află o mulțime de detalii surprinzătoare și doar câteva aspecte neplăcute.

După cum imaginea de sine nu coincide întotdeauna cu modul în care ne văd cei din jur, nici percepția pe care o avem asupra propriei locuințe nu este identică cu percepția altora. Motivul este destul de simplu: cu cât suntem mai familiarizați cu un spațiu, cu atât vom observa din ce în ce mai puține detalii, în timp ce prima impresie este însoțită de mai multă luciditate, care va accentua culorile, lumina și mirosurile. Iată câteva dintre cele mai importante detalii pe care le vor observa invitații sau musafirii neașteptați:

  1. Nivelul de curățenie

Era de așteptat ca acesta să fie primul lucru pe listă. Cum evaluează însă, ordinea și curățenia cei care îți trec pragul, este mai greu de ghicit. Unii, preocupați excesiv de aceste aspecte, ar putea fi deranjați de cel mai mic fir de praf. Pe alții, care, din grabă, și-au lăsat casa în dezordine înainte să îți facă o vizită, acel fir de praf îi va face să se simtă relaxați, știind că nimeni nu e perfect.

  1. Modul de organizare a spațiului

Unul dintre lucrurile pe care le observăm rapid în locuința altcuiva este stilul amenajării, în special modul în care sunt amplasate piesele de mobilier. Conform unul sondaj realizat de site-ul MyDomaine, musafirii nu doar că observă imediat aceste detalii, dar au tendința să reorganizeze mental spațiul, gândind, de exemplu, că unor rafturi pe care le-au văzut în living le-ar sta mai bine în bucătărie. Aceștia sunt la fel de atenți și la corpurile de iluminat, în special cele cu un design neconvențional, dar și la culorile pereților.

  1. Mirosurile neplăcute

Ți s-a întâmplat vreodată să fii întrebat(ă) dacă fumezi, la două-trei zile după ce ai aprins țigara în casă? Mirosul de fum persistă până la câteva zile și își face drum inclusiv în șifonier, printre hainele proaspăt spălate. Nu vei sesiza acest lucru, dacă petreci mult timp în interiorul locuinței, dar vei simți imediat aerul închis atunci când deschizi ușa de la intrare, după ce ai lipsit câteva ore de acasă. Există soluții care pot rezolva această problemă, cum este un dispozitiv destinat fumătorilor, un sistem tehnologic avansat care oferă satisfacția gustului de tutun prin încălzire, fără ardere, fără foc, fără scrum și cu mai puțin miros.

  1. Cărțile și obiectele de artă

Chiar dacă nu este vorba despre cunoscători, vizitatorii casei își vor manifesta curiozitatea în legătură cu ceea ce citești sau ce reprezintă picturile sau fotografiile expuse pe pereți sau pe rafturi. De foarte multe ori, motivul pentru care aceștia își concentrează atenția în aceste zone este căutarea unor subiecte de conversație. Există, însă, și musafiri care par să fi venit pentru a afla dacă deții o bibliotecă. Dacă preferințele voastre în materie de lecturi coincid, sau nu, nu trebuie să te preocupe: casele au personalități unice, la fel ca proprietarii lor.

  1. Plantele ornamentale

Vizitatorii casei acordă zonelor verzi din interior o atenție mai mare decât te-ai aștepta și se bucură de aerul proaspăt și energizant pe care îl creează astfel de mici oaze. Vei vedea că vor prefera să vă beți cafeaua într-un colț unde se află plante, sau pe terasă. Admirate sunt și aranjamentele florale instalate pe mese. Spre deosebire de alte detalii despre care nu vor comenta prea mult, despre plante, musafirii vor avea tot felul de întrebări, aceasta deoarece și-ar putea dori să le cultive la rândul lor.

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply