5 detalii elegante, dar accesibile care îți pot transforma casa într-o reședință luxoasă

0

Cele mai luxoase case sunt cele care capătă eleganță prin puterea simplității, iar dacă știi să pui în aplicare câteva trucuri, vei simți că locuiești în propriul tău castel.

O locuință cu un aspect elegant și luxos nu este întotdeauna condiționată de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Un astfel de proiect ține mai degraba de timpul pe care ești dispusă să-l investești în amenajare și în căutarea acelor trucuri pe care le poți aplica cu succes și în casa ta și care o vor face să arate de milioane fără să cheltuiești o sumă impresionantă de bani. Iată câteva idei ieftine, dar de efect, care au puterea să-ți transforme locuința instantaneu într-una de care să fii cu adevărat mândră:

Un dressing ca în filme nu mai e un vis inaccesibil

Oricât de mult spațiu ai avea acasă, întotdeauna îți prinde bine să creezi niște spații de depozitare încăpătoare, care să nu strice designul locuinței tale, dar care să îți asigure funcționalitatea de care ai nevoie. Dacă ai admirat de multe ori în filme dressingurile spațioase și elegante din casele eroinelor tale preferate, este bine să știi că acestea îți aduc un beneficiu dublu. În primul rând, dacă alegi niște dulapuri precum cele din aceste imagini, vei reuși să dublezi optic spațiul din dormitor. Oglinzile mari reflectă lumina și păcălesc ochiul, astfel încât camera ta va căpăta un aer elegant, fără să faci vreun sacrificiu. Oricine intră într-o cameră amenajată astfel rămâne cu gândul la dressingul spațios, organizat inteligent, în care să îți păstrezi garderoba impecabilă și perfect ordonată.

Creează un punct central de interes în fiecare cameră

Când analizezi cu atenție cum sunt amenajate încăperile din revistele de design interior, unul dintre lucurile care ies în evidența este faptul că fiecare cameră are un punct în care ți se focalizează toată atenția. Patul este elementul central al oricărui dormitor, așa că este important să alegi lenjerii de pat în culori tari, dacă vrei să creezi dinamism, sau pasteluri, pentru a spori senzația de confort și relaxare. Suprapunerea unor materiale moi, precum o pătură voluminoasă și una din lână, dar și alegerea unor perne decorative de efect îți vor transforma dormitorul într-o oază de confort și liniște, perfectă pentru odihnă.

În ceea ce privește livingul, există trei elemente în care să investești: canapeaua, covorul și măsuța de cafea. Aceste elemente trebuie să se completeze și să se armonizeze frumos, așa că este esențial să respecți proporțiile potrivite și o schemă armonioasă de culori. Alege o canapea voluminoasă și o masă de cafea mai mică, sub care să plasezi un covor într-o nuanță neutră. Efectul va fi cât se poate de spectaculos.

amenajarea-casei-2

Regândește luminozitatea încăperilor

Lumina poate influența enorm aspectul unei camere, iar dacă locuința ta nu beneficiază de foarte multă lumină naturală, va fi nevoie de câteva artificii pentru ca aceasta să capete aspectul pe care ți-l dorești. Iată ce opțiuni ai la dispoziție:

Candelabrele îmbină funcționalitatea unei surse puternice de lumină și estetica unui accesoriu luxos, ideal pentru livingurile caselor spațioase. Când alegi un candelabru, ține cont și de cum este decorat livingul tău: o camera cu un design minimalist va fi completată superb de un candelabru mare, cu finisaje metalice sau cu rame colorate.

Spoturile de lumină îți permit să reglezi intensitatea, astfel încât poți creea rapid o atmosferă intimă și relaxantă. Folosește-le deasupra blatului din bucătărie, ca lumini de accent sau pentru a pune în valoare o ușă cu boltă înaltă.

Lampadarele sau abajururile fac parte din categoria corpurilor de iluminat care au și rol decorativ, iar designul acestora a evoluat mult în ultimii ani, făcându-le niște accesorii nelipsite din nicio locuință modernă.

Decorează camerele în maximum trei culori

Este adevărat că nuanțele neutre sporesc eleganța locuinței tale, însă, dacă nu vrei să ai o casă numai în tonuri de alb, negru, bej și gri, poți obține același efect dacă alegi o schemă din trei culori. Una dintre nuanțe trebuie să fie neutră sau pastelată, apoi una complementară. Cele două trebuie să se pună în valoare fără ca una dintre ele să epateze în mod special. Alege apoi o nuanță intensă pentru câteva accente spectaculoase: poți zugrăvi un perete de dimensiuni mai mici într-o culoare tare sau poți opta pentru niște decorațiuni cu personalitate sau un tablou mare, care să troneze pe cel mai spațios perete din încăpere.

Încearcă pe cât posibil să păstrezi o schemă de culoare unitară în toată casa. Asta înseamnă că, dacă te-ai decis pentru un living în nuanțe de bej, negru și albastru, de exemplu, restul locuinței tale ar trebui să se coreleze cumva cu aceste nuanțe. O schemă unică în toată casa o va face să pară mai mare și contribuie la ideea de continuitate a încăperilor, un detaliu pe care îl vei observa și la cele mai luxoase locuințe.

amenajarea-casei-1

Păstrează mereu  o curățenie impecabilă

Probabil unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru ca locuința ta să arate rafinat și elegant este să menții în permanență ordinea și o curățenie impecabilă. Asta înseamnă și că trebuie să scapi de toate acele lucruri care îți aglomerează inutil spațiul din casă și să optezi pentru un stil minimalist. Acesta nu numai că este mai ușor de întreținut, dar aduce și o notă de stil unei case moderne. Chiar și locuințele amenajate în stil retro nu pun accent pe multe piese de mobilier sau decorațiuni, ci mizează pe câteva elemente spectaculoase, iar casa ta va împrumuta ceva din eleganța reședințelor de lux.

Care dintre aceste sfaturi ți se pare cel mai bun? Pe care l-ai pune în practică pentru început?

 

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply