5 avantaje pentru tâmplăria din aluminiu

0

tamplarie de aluminiu

Alegerea sistemului de tâmplărie potrivit nu poate fi făcută la întâmplare având în vedere că trebuie să îndeplinească câteva criterii esențiale pentru a oferi un confort sporit. Tâmplăria potrivită oferă atât avantaje ce țin de estetică și design, cât și avantaje privind izolarea termică ce se transformă pe termen lung în reduceri ale costurilor de întreținere.

Avantajele tâmplăriei de aluminiu

Profilele din aluminiu sunt folosite atât pentru case, în orice spațiu de locuit, dar și în clădiri de birouri sau proiecte arhitecturale complexe. Tâmplăria din aluminiu este o soluție practică pentru orice construcție modernă sau pentru reamenajarea construcțiilor vechi, care au în compoziție și tâmplării sau sticlă. Au o calitate superioară și, de asemenea, un nivel foarte ridicat de izolare fonică. Iată câteva dintre cele mai importante avantaje ale ferestrelor din aluminiu!

Rezistență ridicată. În general, aluminiul este un material care asigură o rezistență ridicată în fața zgârieturilor, loviturilor sau altor factori de mediu. Când spunem ferestre de aluminiu ne referim la o soluție premium care este făcută să dureze pe termen lung. Sticla, dar şi sistemele de aluminiu sunt recomandate pentru protecţia fonică pe care o oferă, nivelul zgomotului fiind redus cu peste 50% faţă de alte tipuri de tâmplării.

Raport calitate-preț. Profilele din aluminiu au un coeficient termic mare deoarece acestea sunt prevazute cu rupere de punte termică din poliamidă. De aceea au un preț mai ridicat, care poate depăși prețul unei tâmplării PVC, spre exemplu, însă îi mărește gradul de protecție.

Ușor de întreținut. De regulă, aluminiul este un material care se întreține ușor deoarece nu are nevoie de îngrijiri speciale așa cum este cazul ferestrelor din lemn ori PVC. Ferestrele din aluminiu sunt rezistente în timp, iar dovada care atestă acest lucru este culoarea care rezistă în timp. Nu se modifică nuanța și nici nu ruginește.

Protecție împotriva tentativelor de efracție. Montate în clădirile de birouri, ferestrele din aluminiu asigură o siguranță sporită deoarece oferă protecție ridicată împotriva oricărei tentative de efracție.

Design elegant. Ușile și ferestrele din aluminiu pot fi ușor adaptate oricărui stil de amenajare sau design. Indiferent de modelul dorit, toate modelele au proprietăți termoizolanta, iar culorile sunt variate. Pot fi alese pentru orice tip de locuință, fie la casă sau apartamente de bloc, dar și în spațiile comerciale.

Un aspect foarte important pe lângă alegerea tâmplăriei este montajul corect al acesteia. Dacă operațiunile nu sunt realizate corect și nu sunt folosite toate materialele complementare necesare, în timp pot apărea condensul, infiltrarea apei în interior sau chiar deteriorarea anumitor componente.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply