5% avans minim pentru Prima Casa

0

Normele metodologice pentru programul Prima Casa au fost aprobate de catre Executiv.

Cotidianul informeaza ca pentru Prima Casa creditul poate fi luat pe maximum 30 de ani, iar avansul este de 5% pentru un credit de 60.000 de euro (ce depaseste aceasta suma se plateste in avans). Venitul minim necesar este de 714 euro pe luna pentru un credit de 60.000 de euro.

Cei de la Cotidianul.ro au facut un calcul estimativ confrma caruia pentru un credit de 57.000 euro (restul de 3.000 de euro pana la 60.000 il reprezinta avansul de 5%), rata lunara este de 315,82 euro – calcul estimativ ce depinde mai departe de oferta bancilor, dobanzi sau comisioane.

Cum beneficiati de program

Pentru a intra in cadrul programul Prima Casa trebuie sa dati o declaratie pe proria raspundere ca nu detineti o locuinta in proprietate singur sau impreuna cu o alta persoana, apoi sa platiti avansul de 5%. In acelasi timp, trebuie sa mai stiti ca nu aveti voie sa instrainati locuinta timp de cinci ani.

Veniturile minime necesare pentru credite

“Un avantaj important al acestui program este ca mai multe persoane vor fi eligibile in conditiile reducerii dobanzilor si comisioanelor. Astfel, daca astazi pentru a face un credit de 50.000 de euro pe 25 ani, cu un avans de 5%, venitul minim necesar este de 863 de euro pe luna, prin program venitul necesar va fi de 595 de euro. Pentru un credit de 60.000 de euro, venitul minim necesar este acum de 1.036 euro, iar prin program va fi de 714 euro”, a explicat Gheorghe Pogea citat de Cotidianul.
 
Rata creditului depinde de nivelul avansului

“Daca cineva achizitioneaza prin program o locuinta de 50.000 de euro si da un avans de 5%, plateste o rata de 295 de euro, dar daca da avans 20% va avea o rata de 250 de euro”, a mai spus Pogea, citat de Cotidianul.

Discuta mai pe larg acest subiect si in topicul de pe Forum.


Articol EXCLUSIV online
Sursa: Cotidianul.ro
Foto: Stock.xchng

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply