O baie pentru toată familia, 4 soluții de amenajare

0

Când există o singură baie pentru toată familia, aceasta trebuie să satisfacă într-o manieră armonioasă atât nevoile adulților, cât și pe cele ale copiilor.

Fiind un spațiu multifuncțional, mobilierul și obiectele sanitare vor fi alese și amplasate în așa fel încât fiecare persoană să le poată utiliza în siguranță, cu ușurință, fără a face rabat de la calitatea materialelor și de la factorul estetic.

Cu alte cuvinte, o baie pentru toată familia trebuie să fie totodată practică, durabilă, sigură, confortabilă, elegantă și ușor de întreținut. Pare imposibil? Din contră, este foarte ușor să pui la punct o amenajare care va mulțumi pe toată lumea, dacă ții cont de soluțiile de mai jos:

Montează un lavoar dublu

Diminețile sunt, de obicei, foarte aglomerate. Nu rareori trebuie să împarți oglinda din baie și lavoarul cu partenerul, iar lucrul acesta poate da naștere unor nemulțumiri. Soluția cea mai eficientă în această situație este să montezi în baie un lavoar dublu.

Există modele în care cuvele sunt complet separate, având fiecare bateria și orificiul ei de scurgere, dar și lavoare cu o singură cuvă, dotată cu două baterii. În principiu, lungimea lavoarelor duble variază între 90 și 180 cm. Caută o chiuvetă de baie pentru două persoane, adecvată suprafeței disponibile și preferințelor tale.

Alege un vas WC cu sistem de închidere lentă a capacului

Vasul WC despre care vorbim reprezintă soluția mai multor probleme pe care cu siguranță le-ai întâmpinat până acum în baia de familie. Un capac cu închidere lentă nu va putea fi niciodată trântit cu zgomot, iar asta înseamnă că nu riști să trezești pe nimeni dacă se întâmplă să mergi la baie în timpul nopții.

Sistemul a fost creat în așa fel încât capacul să coboare încet printr-o simplă apăsare a degetului, ceea ce minimizează contactul cu suprafața acestuia. Silențios și igienic, acest tip de vas WC (de fapt capac ) este mult mai ușor de manevrat de copii, care nu vor mai risca să-și prindă degetele sub capac.  

Optează pentru o coloană de duș cu braț ajustabil

Într-o baie folosită și de copii, ai neapărat nevoie de o cadă în care cei mici să se poată bălăci în voie. Dar tu preferi să faci duș. Care ar fi soluția cea mai potrivită în acest caz? Să instalezi în dreptul căzii un duș și să montezi pe marginea acesteia un paravan, pentru a nu stropi podeaua.

Iar pentru ca toți membrii familiei, indiferent de înălțime, să poată folosi și dușul atunci când doresc, ai la dispoziție varianta montării unei coloane de duș cu braț ajustabil. Acesta poate fi plasat mai sus sau mai jos, facilitând experiența unui duș reconfortant atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Instalează spații de depozitare accesibile tuturor

În băile tradiționale de apartament sunt frecvente dulapurile de perete, însă această opțiune nu este tocmai prietenoasă cu copiii. De aceea, în băile moderne de familie vei găsi un echilibru între spațiile de depozitare amplasate la înălțime și cele așezate la nivelul podelei.

Cea mai simplă soluție în acest sens o reprezintă dulapul așezat sub lavoar, ideal pentru păstrarea cutiilor cu jucării ale copiilor, a prosoapelor și a celorlalte produse de igienă folosite de cei mici. De obicei este realizat din MDF, un lemn compozit prelucrat și tratat special pentru a rezista condițiilor de umiditate din baie. Avantajul acestui tip de mobilier este că se găsește și în varianta suspendată, adecvată lavoarelor moderne, fără piedestal.

Orientează-te către modelele sigure pentru copii, ale căror uși sunt dotate cu un mecanism de închidere lentă. Nu mai trebuie decât să adaugi un dulap tip coloană sau unul de perete, amplasat la nivelul ochilor, pentru obiectele destinate adulților, și vei completa decorul unei băi perfecte pentru familia ta.

Amenajarea unei băi sigure și confortabile pentru mai multe categorii de vârstă este o sarcină căreia trebuie să-i acorzi toată atenția. Din fericire, în prezent există soluții pentru fiecare dintre dificultățile pe care le poți întâmpina încercând să conturezi un spațiu ideal destinat relaxării și igienei, în care toată familia să petreacă timp cu plăcere.

 

Sursa: Digital Workforce
Sursa foto: Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply