4 motive pentru care sa renunti definitiv la frigiderul vechi

0

Un frigider vechi inregistreaza un consum energetic cu pana la 80% mai mare, comparativ cu unul din clasa A+, conform unei analize bazate pe mai multe surse din industria de profil.

1. Consumurile energetice ale aparatelor frigorifice vechi sunt cu 30 – 80% mai mari, in functie de vechimea acestora, comparativ cu consumul echipamentelor din clasa A+.

2. In ceea ce priveste consumul de energie pe durata de viata, un aparat nou din clasa A+ inregistreaza o economie de 2.475 kWh, ceea ce reprezinta o economie a costurilor pe durata de viata de 1.342 lei.

3. Un aparat frigorific vechi de 10 ani are un consum de energie de 420 kWh/an, spre deosebire de un aparat nou din clasa A+, care inregistreaza un consum de numai 255 kWh/an.

4. Costurile de achizitie ale unui aparat electrocasnic nou sunt recuperate prin reducerea costurilor de exploatare (costul electricitatii, al apei).

Analiza Electrolux este bazata pe surse GfK, date de la producatori si importatori, precum si pe studii efectuate in cadrul ICEMENERG (portal www.topten.info.ro) si Oeko-Institut e.V, Germania.

Pentru calculul costului pe durata de viata s-a considerat:
Costul cu energia electrica – este calculat pentru un pret de 0,54221 lei/kWh (inclusiv 24% TVA+accize), corespunzator tarifului CD de tip monom conform Ordinul ANRE nr. 102/23.12.2009.


Sursa: PR
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply