4 lucruri pe care trebuie să le faci în luna august pentru casa ta

0

Arabesque@Casalux (1)Casa ta are nevoie de câteva îmbunătățiri, iar tu trebuie să treci la treabă cât mai repede, înainte ca toamna să bată la ușă.

Condițiile meteorologice din timpul verii sunt ideale pentru a aduce îmbunătățiri propriei case. Toamna, în schimb, ploile sunt mult mai frecvente decât în timpul verii, iar lucrările la exteriorul casei devin mai dificile.

Iată care sunt cele 4 lucruri pe care trebuie să le faci în ultima lună de vară pentru a pregăti locuința pentru toamnă și iarnă:

Tencuirea exterioară a pereților

Prognoza meteo este excelentă pentru toată luna august. Prin urmare, dacă locuința ta are nevoie de o renovare exterioară, mai ai la dispoziție aproximativ o lună pentru a demara o astfel de lucrare. Materialele trebuie să fie, însă, de foarte bună calitate, pentru a fi sigur că nu vei mai fi nevoit să repeți o astfel de lucrare timp de cel puțin cinci ani. Pentru tencuieli rapide ai nevoie de tencuieli mecanizate, care să răspundă fără riscuri unei viteze de lucru mare. Spre exemplu, astfel de materiale se pot aplica ușor într-un strat mai gros pentru obținerea unor rezultate excelente.

Zugrăvește casa în interior

Nu trebuie să alegi aceeaşi culoare pentru toate camerele, însă nu uita că nuanțele de culoare ale pereţilor trebuie să reflecte personalitatea fiecărui membru al familiei tale. Culoarea dominantă din cameră influențează gândurile şi stările tale emoţionale, conform revistei de design şi arhitectură Fresh Home. Spre exemplu, culoarea galbenă simbolizează strălucirea soarelui şi generează un sentiment de fericire. Culoarea roşie crește nivelul de energie al locatarului, iar culoarea violetă este sinonimă cu luxul şi este foarte potrivită unei personalități dramatice şi sofisticate.

Termoizolează casa

Termoizolarea exterioară este esențială pentru a obţine un confort termic sporit, iar luna august rămâne cea mai potrivită perioadă din 2016 pentru a efectua astfel de lucrări. Cu cât plăcile exterioare au o grosime mai mare, cu atât casa va fi mai bine izolată termic, fapt ce va crește semnificativ confortul în timpul iernii. Plăcile pot avea o grosime de până la 15 cm. La exterior poţi folosi polistiren, iar la interior poţi aplică vată minerală, care va fi plasată între pereţi şi plăcile de rigips. Termoizolarea va crește temperatura din casă cu până la 5 grade Celsius şi te va ajuta să scapi şi de umezeală.

Transformă camerele mici în încăperi mari

Transformă două camere mici într-o cameră mare. Standardul Uniunii Europene de suprafaţă pe locatar este de 36 mp, în timp ce, la acest capitol, România se situează la coada clasamentului, cu 15 mp pe locatar, după cum arată un amplu studiu efectuat la nivel european şi publicat pe site-ul Ministerului austriac pentru Ştiinţă, Cercetare şi Industrie. Este timpul să renunţi la camerele mici şi să te bucuri de senzaţia de spaţiu şi de confort pe care o locuinţa încăpătoare le poate oferi.

(P) Articol realizat împreună cu Arabesque.ro

Foto: shutterstock.com/anweber

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply