4 lucruri pe care trebuie să le faci înainte să ajungă oaspeții de Crăciun

0

sarbatori

Mai e puțin și intrăm în sezonul Sărbătorilor de Iarnă. Deja afară miroase a… ger, iar la munte s-a așezat un strat sănătos de zăpadă.

Dacă plănuiești să faci Crăciunul acasă, în familie, și aștepți prieteni și rude pe la tine, sunt câteva lucruri de care trebuie să te ocupi înainte ca oaspeții să-ți sune la ușă. Iată care sunt 4 dintre acestea:

Rezolvă acum reparațiile minore pe care le-ai ignorat tot anul

Dacă ai robinete care nu se închid bine, uși sau podele care scârțâie sau scări sparte, toate acestea ar trebui reparate înainte de sosirea oaspeților. Sunt detalii mici, care însă pot antrena o stare de disconfort. În plus, sunt simplu de reparat.

Apoi, acesta este momentul să faci și schimbările de decor pe care ți le doreai de mult și pe care le-ai amânat la nesfârșit. Niște perdele noi, de exemplu, vor schimba cu totul atmosfera în casa ta. Iar dacă  ești inspirată în alegerea lor, vei reuși să aduci mai multă căldură și lumină în căminul tău. Dacă încă nu te-ai decis, găsești aici o mulțime de modele de perdele și draperii din care poți să alegi.

Sau poate îți doreai o canapea nouă în living sau lampadare în toate camerele. Acum e momentul. Fă-ți un cadou frumos de Crăciun, redecorează casa și pregătește-o pentru sosirea oaspeților.

Donează sau aruncă toate lucrurile de care nu mai ai nevoie

Sfârșitul de an înseamnă, printre altele, că ne așteaptă un nou început. Logic, nu? De ce nu am face loc la propriu în viața noastră pentru acest moment? Aruncă toate obiectele de care nu mai ai nevoie și care nu pot fi vândute, donate sau reciclate. Eliberează dulapurile de toate obiectele vestimentare în plus. Aruncă toate revistele sau ziarele de care nu mai ai nevoie.

Faci în acest fel loc pentru venirea oaspeților, pentru ca ei să nu se simtă sufocați, și faci și loc pentru noile amintiri pe care urează să le strângi în anul care vine.

Pregătește camera pentru oaspeți

Camera sau camerele în care urmează să stea oaspeții tăi trebuie pregătite din timp. Asta înseamnă curățenie generală, călcat lenjerii de pat, făcut loc în dulapuri, dacă ai lucruri depozitate acolo, cumpărat prosoape noi și produse esențiale de igienă pentru baie, ca săpun lichid sau hârtie igienică.

Decorează casa de Crăciun și împodobește bradul

Nu vrei să decorezi casa nici pe dinăuntru, nici pe dinafară după ce au ajuns deja oaspeții la tine. Fă asta din timp. Primul lucru? Testează să vezi dacă toate instalațiile de lumini sunt încă funcționale și înlocuiește becurile arse. Procesează la fel cu luminile pentru exterior.

Pe exterior casa poate fi decorată chiar la început de decembrie, în așteptarea lui Moș Nicolae, de exemplu. Cei mici vor fi cu siguranță încântați că vor intra mai repede în spiritul Crăciunului.

După Moș Nicolae poți cumpăra deja bradul. Noi te sfătuim să alegi varianta în ghiveci. În acest fel, îl poți planta în curte la primăvară și te poți bucura de el mai mult timp.

Ai două opțiuni. Fie îl împodobești alături de copii înainte ca oaspeții să ajungă, fie lași acest moment pentru ziua de Ajun, așa cum spune tradiția.

Tu cum te pregătești pentru sosirea oaspeților?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply